Terror i London: Mulig terrorist filmet med blod på hænderne

En mand, der menes at være soldat, er blevet dræbt, muligvis efter at være halshugget på åben gade i London. Britisk politi skød og sårede efterfølgende to mænd, da de gik amok på en tredje mand i den sydlige London-bydel Woolwich onsdag eftermiddag klokken 15.20 dansk tid.

Inden havde vidner filmet en mand med en stor kniv og en machete i hånden og blod på tøj og hænderne. Manden råbte blandt andet, at det var "hævn for vold i deres lande." og "I vil aldrig være sikre"

Vidner beretter ifølge engelske The Mirror, at to mørke mænd løb hen og skød ofret med en pistol og straks efter gik til angreb. Adskillige mener at have set mændene halshugge ofret med en eller flere machete-lignende knive. Halshugningen er dog ikke bekræftet.

Bliv ven med Dagens.dk på Facebook

Politichef Simon Letchford fra Metropolitan Police bekræfter, at politiet blev kaldt ud til et overfald, hvor betjentene endte med at skyde de formodede gerningsmænd. Han bekræfter også, at gerningsmændene havde flere forskellige våben, heriblandt en pistol på sig.

Øjenvidnet James Heneghan har ifølge radiostationen LBC Radio fortalt, at gerningsmændene »bogstaveligt talt hakkede løs, som var det på et stykke kød«.

Det samme så 32-årige Luke Huseyin ifølge Daily Mail fra sit vindue i en lejlighed tæt på gerningsstedet på gaden John Wilson Street.

»De begyndte at hakke løs på ham med knivene og slog ham i maven med macheten. Jeg tror ikke, at der gik længe, før han var død,« fortæller Luke Huseyin.

Forbipasserende begyndte at skrige og flygtede væk, da de opdagede, hvad der foregik. Da ofret - en hvid mand - var død, slæbte gerningsmændene ham fra fortovet ud på gaden og lod ham ligge der. Og til alles overraskelse blev de to bare stående, som om de ventede på politiet.

Da bevæbnet politi dukkede op, løb gerningsmændene mod dem med pistolen. Politiet skød begge mænd, som faldt om på jorden. Kort efter landede en ambulance-helikopter, og reddere begyndt straks at undersøge de to.

Den lokale ambulancetjeneste bekræfter, at en person er død, mens to andre er bragt til hver sit hospital. De to mænd skulle angivelig være i kritisk tilstand.

Ofret, der bar en ’Help for Heroes' T-shirt (Hjælp til helte, red.), menes at være en soldat.

Efter drabet blev sikkerheden straks strammet i området, hvor helikoptere cirklede i luften og de nærliggende veje afspærret af politiet.

Se videooptagelsen af den mulige terrorist herunder...

Se billederne fra gerningsstedet i Woolwich herunder

Dagens Gossip