Terror udsætter kronprinsessens tur til Burkina Faso

Skrevet af admin

18/01/2016

Mest læste i dag

Kronprinsesse Mary og udenrigsminister Kristian Jensen (V) udsætter deres fælles rejse til Burkina Faso efter weekendens terrorangreb, der dræbte 29 personer.

- På grund af sikkerhedssituationen er det desværre nødvendigt at udsætte Kronprinsessens og mit besøg i Burkina Faso. Men jeg ser meget frem til at kunne gennemføre besøget, så snart det er muligt, siger Kristian Jensen i en pressemeddelelse.

Han gentager samtidig sin fordømmelse af terrorangrebet i det vestafrikanske land.

- Burkina Faso er et land, som har vist en ukuelig vilje til demokrati, og terrorister skal ikke have lov til at ødelægge befolkningens ønske om at leve i fred og stabilitet, siger Kristian Jensen.

Terrorangrebet var rettet mod et hotel i Burkina Fasos hovedstad, Ouagadougou. Tre gerningsmænd blev dræbt under angrebet. Den militante gruppe al-Qaeda i Nordafrika (Aqim) har påtaget sig skylden for angrebet.

Der var både franskmænd, canadiere og schweizere blandt de dræbte. Aqim har i en erklæring skrevet, at gruppen målrettet gik efter hotellet, fordi det er "besøgt af folk fra vantro nationer".

Kronprinsessen og udenrigsministeren skulle have været i Burkina Faso fra den 24. til 26. januar. Besøget skulle primært have haft fokus på kvinders rettigheder og landets demokratiske udvikling.

Kristian Jensen vil i stedet forsøge at få et møde med sin burkinske kollega i forbindelse med næste uges topmøde i Den Afrikanske Union i Addis Ababa.

- Jeg vil sige til ham, at vi fra dansk side fortsætter støtten til landets demokratiske udvikling og indsatsen for at skabe udvikling og sikkerhed i Burkina Faso og resten af regionen, siger Kristian Jensen.

Danmark og Burkina Faso har haft et udviklingssamarbejde med Burkina Faso siden 1973.

De seneste år har budt på store omvæltninger for det lille afrikanske land: En folkelig opstand mod den tidligere præsident Blaise Compaorés 27 år lange styre, et forsøg på militærkup sidste år og et valg i november, hvor Roch Marc Christian Kaboré vandt.

/ritzau/