Terroranalyse: Større risiko for IS-angreb mod Danmark

Islamisk Stat (IS) er blevet i stand til at udføre komplekse angreb i Vesten og er den største terrortrussel mod Danmark lige nu.

Det var angrebene 12. november 2015 i Paris og 22. marts 2016 i Bruxelles netop bevis på, skriver Center for Terroranalyse (CTA) under Politiets Efterretningstjeneste (PET) i en ny opgørelse.

Her vurderer CTA også, at angreb fra IS udgør den vigtigste faktor i trusselsbilledet mod Danmark nu og i fremtiden.

- CTA vurderer, at IS i stigende grad vil søge at ramme mål i lande, der deltager i koalition mod gruppen, lyder det.

Angrebene mod Vesten kommer ifølge CTA, fordi IS er under pres fra den vestlige koalition med USA i spidsen.

Siden efteråret 2014 er der ifølge CTA således sket en markant stigning i antallet af angreb mod Vesten, og langt hovedparten af dem er angreb foretaget af enkeltpersoner, som bliver fanget af IS-propaganda.

Også i Danmark er der risiko for, at IS-sympatører i fremtiden anvendes i forbindelse med facilitering, planlægning og gennemførelse af terrorangreb.

- CTA vurderer, at opbakningen til IS blandt personer i islamistiske miljøer i Danmark er vokset i forhold til opbakningen til andre militante islamistiske grupper ... CTA vurderer, at der udspringer en terrortrussel fra personer, der færdes i miljøerne, skrives der i opgørelsen.

Trods den stigende trussel fra Islamisk Stat, er det samlede trusselsniveau dog uændret. Men terrortruslen mod Danmark er altså fortsat alvorlig, skriver CTA.

/ritzau/

Dagens Gossip