Terroranholdt i Sverige er løsladt og ikke mistænkt

Den tidligere terrormistænkte Mutar Muhanna Majid er søndag løsladt og vil ikke blive krævet fængslet, oplyser den svenske anklagemyndighed ifølge nyhedsbureauet TT.

- Mutar Muthanna Majid løslades. Manden er ikke længere mistænkt, siger vicechefanklager Hans Ihrman.

Men efterforskningen fortsætter.

Grunden til, at efterforskningen fortsætter, er den, at der "fortsat er grund til at antage, at der har fundet forberedelser sted til en terrorforbrydelse", skriver anklagemyndigheden og fortsætter:

- Efterforskningen vil fortsætte med det formål, at sagen opklares, og at nogen kan stilles for retten for forbrydelsen.

Anklageren havde frist indtil klokken 12 søndag til at kræve varetægtsfængsling af den 22-årige. Men det sker ikke.

Majid blev anholdt torsdag på et asylcenter i Boliden. Han var mistænkt for at have siddet i den svenske hovedstad, Stockholm, og forberedt et angreb.

Under afhøringerne hos politiet har han været "tydelig og klar", siger hans forsvarer Ola Salomonsson.

Sagen har rejst en række spørgsmål om det svenske sikkerhedspoliti Säpos optræden. Hvorfor skulle eksempelvis en jihadist have levet helt åbent, hvis han havde ondt i sinde, spørger man sig i Sverige.

Umiddelbart inden beskeden fra anklageren sagde Salomonsson til TT, at der trods alt var omstændigheder, som ikke var kommet til offentlighedens kundskab, men som anklageren havde "grund til at tænke over".

Advokaten kunne på det tidspunkt ikke sige, hvad der skulle ske, hvis Majid blev løsladt.

- Jeg kan forestille mig, hvis han rejser tilbage til Boliden, at der står mange for at filme og fotografere og mange, som vil tale med ham, sagde Salomonsson søndag morgen.

Forsvareren påpegede, at hans klient ville være meget udsat, hvis han blev løsladt.

Angiveligt kommer Mutar Muthanna Majid fra Mosul i det nordlige Irak, som er kontrolleret af jihadistgruppen Islamisk Stat.

/ritzau/TT

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip