Terrorbrødres mor i søgelyset

Zubeidat Tsarnaev, der er mor til Dzhokhar og hans afdøde bror Tamerlan, har udtrykt stærk kritik af de amerikanske myndigheder, siden Tamerlan omkom i en skudveksling med amerikansk politi få dage efter bombningerne.

Men nu er hun selv blevet en person, som de amerikanske myndigheder interesserer sig for, skriver nyhedsbureauet AFP.

»Hun (Zubeidat Tsarnaev, red.) er en person, der har vores interesse i bestræbelserne for at fastslå, om hun bidrog til radikaliseringen af sin søn eller havde kontakter til andre terrorrelaterede grupper,« siger medlem af Kongressen for Demokraterne, Dutch Ruppersberger, ifølge AFP.

Den republikanske formand for den såkaldte Homeland Security Committee, Michael McCaul, peger også på Zubeidat som mulig kilde til ekstremistisk påvirkning af Tamerlan.

»Moren har efter min vurdering spillet en rolle i radikaliseringen i form af sin indflydelse på ham (Tamerlan, red.) og sit fundamentale syn på Islam,« siger Michael McCaul ifølge AFP.

Han oplyste, at et amerikansk team er udsendt for at interviewe nøglepersoner i Dagestan, hvor moren har sine rødder. De amerikanske myndigheder hæfter sig også ved, at Tamerlan Tsarnaev i 2012 foretog et besøg i Nordkaukasus, hvor han muligvis kan have taget kontakt til islamistiske kræfter i regionen.

Tidligere på ugen sagde moren i et tv-interview, at hun mente, at hendes sønner var uskyldige. Hun antydede samtidig, at bombningerne bare var et stort skuespil med »maling« i stedet for »rigtig blod«.

Dagens Gossip