Terrordømt: Det er justitsmord

- Danmark har været vidne til et justitsmord. Det kan anklageren så have i baghovedet og sove trygt med det.

Sådan sagde den 24-årige GW, da han bad om det sidste ord i Retten i Aarhus mandag formiddag.

GW blev sammen med sin 19-årige bror tidligere på morgenen dømt skyldig i en historisk terrorsag om terrortræning i en lejr tilhørende terrornetværket al-Shabaab i Somalia.

Anklager Torben Thygesen vil have de to brødre idømt fem års fængsel i sagen, hvilket de to forsvarsadvokater ikke overraskende er uenige i.

- Min klient skal have den mildeste straf. Han har ikke tidligere været straffet, og det må tillægges stor betydning ved strafudmålingen, sagde GW's forsvarer, Finn Søgaard, i retten.

Forsvarer for lillebror NW, Niels Christian Strauss, mener ikke, at der er ét eneste bevis, der peger på, at hans klient har iværksat nogen handlinger, der skulle føre til terror. Derfor skal hans klient NW have den mildest mulige straf.

- Jeg mener ikke, at en straf på mere end 2-3 måneder er rimelig.

- Han var kun lige fyldt 18 år, da det her fandt sted, og det må være en klar formildende omstændighed, argumenterede Strauss.

Selvom det kun er storebror GW, der har været i træningslejren i Somalia, skal de dømmes lige hårdt, lød kravet fra anklager Torben Thygesen.

- De planlagde træningen sammen, og derfor skal straffen være den samme.

- NW's medvirken kan ikke karakteriseres som en mindre medvirken. Chaufføren ved et bankrøveri ser man heller ikke på med mildere øjne end ham, der står i banken og truer sig til penge, sagde Thygesen.

Begge brødre har siden anholdelserne sidste år nægtet sig skyldige.

Den endelige strafudmåling ventes at finde sted mandag eftermiddag.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip