Terrordræbt Synagoge-vagt begraves onsdag eftermiddag

Skrevet af admin

17/02/2015

Dagens topnyheder

37-årige Dan Uzan, der mistede livet i Krystalgade ved et terrorangreb natten til søndag, begraves onsdag eftermiddag.

Begravelsen finder sted på Mosaisk Vester Begravelsesplads klokken 14.00 i København. Det oplyser Det Jødiske Samfund i Danmark til Ritzau.

Adressen er Vestre Kirkegårds Alle 11, der ligger nær Carlsberg, Enghave Station og Vestre Fængsel i Sydhavnen. Området omkring kapellet og ved gravpladsen er forbeholdt familien og medlemmer af de jødiske samfund i Danmark.

- Af hensyn til familie og pårørende beder vi pressen om at blive uden for gravpladsen og kapellet, men man er velkommen til at følge begravelsen fra Vestre Kirkegårds Allé, oplyser Det Jødiske Samfund.

Dan Uzan stod som ubevæbnet vagt ved synagogen i Krystalgade natten til søndag, hvor der var konfirmationsfest med 80 gæster.

Efter midnat ankommer gerningsmanden, der spiller beruset for at komme tæt på synagogen, hvor han åbner ild mod vagten og to politibetjente. Dan Uzan bliver dræbt ved skyderiet, mens de to betjente bliver såret.

Dan Uzan havde ageret vagt ved synagogen mange gange tidligere.

Siden angrebet på synagogen er det væltet ind med blomster på adressen i det indre København.

Dan Uzan var uddannet cand.polit.

Han var ivrig sportsmand og spillede i en del år i den jødiske fodboldklub. Desuden spillede han i basketball i Hørsholm.

- Det gik han op i med liv og sjæl, siger Flemming Voetmann, der er Dan Uzans fætter.

I familien var han en ivrig legeonkel for nevøer og niecer.

- Han var det varmeste menneske, jeg nogensinde har mødt, lyder karakteristikken.

/ritzau/