Terrordramaet fortsætter i Nairobi

Fem gidsler er blevet frigivet fra shoppingcentret Westgate i den kenyanske hovedstad, Nairobi, hvor bevæbnede terrorister lørdag har slået mindst 39 mennesker ihjel. Heriblandt adskillige udlændinge.

- Positive udviklinger. Fem gidsler løsladt. Belejringen ved Westgate fortsætter, skriver Kenya National Disaster Operation Centre på Twitter natten til søndag dansk tid.

Det er al-Shabaab, en militant islamistgruppe fra Somalia med bånd til al-Qaeda, som har taget skylden for angrebet.

Et ukendt antal personer bliver fortsat tilbageholdt inde i Westgate af de bevæbnede terrorister, som tilsyneladende har forskanset sig, rapporterer nyhedsbureauet AFP ved 1-tiden dansk tid.

Store sikkerhedsstyrker befinder sig nu ved det luksuriøse shoppingcenter, som normalt er en magnet for udlændinge og velhavende kenyanere. Derudover er det sparsomt med bekræftede oplysninger fra stedet.

Den danske ambassade skriver på Facebook, at danskere frarådes at bevæge sig i nærheden af Westgate, og at man bør udvise den største agtpågivenhed og undgå større forsamlinger.

Situationen er generelt anspændt i den kenyanske hovedstad, og flere shoppingcentre er lukket af sikkerhedshensyn, herunder Village Market, Capital Centre, The Junction og Prestige Plaza.

Ifølge ambassaden blev angrebet indledt kort før klokken 13 lørdag.

/ritzau/

Dagens Gossip