Terrorfrygt og julestress giver rift om sommerhuse

Skrevet af admin

21/12/2015

Dagens topnyheder

Flere end nogensinde lejer sig år ind i et sommerhus i Danmark for at fejre julen og/eller nytåret.

Tyskerne tegner sig for den største vækst i udlejningstallene. Næsten 22 procent flere tyskere end sidste år holder i år nytår i danske sommerhuse, ifølge Sol og Strand Feriehusudlejning.

Men også flere danskere end nogensinde knalder raketterne af hen over taget på et lejet feriehus i det danske vinterland.

Sol og Strand, der råder over 6000 sommerhuse, havde i starten af december lejet 1319 uger ud hen over nytåret. Det skal sammenlignes med 1074 udlejede uger i samme periode sidste år.

- Oven på det, der i forvejen var det bedste år nogensinde for dansk sommerhusudlejning, så slutter vi året af med et brag, siger administrerende direktør hos Sol og Strand Kaj Frederiksen.

Den øgede lyst til at nyde jul og nytår i et dansk feriehus genkendes hos andre af de store feriehusudlejere.

Hos Novasol er salget i jule- og nytårsugen 15 procent højere end sidste år. Især på Djursland og i Nordjylland har der været stor vækst.

- Sammenlignet med julen sidste år har vi set en vækst på 34 procent hos danskere, der vælger sommerhusjul, siger Novasols produkt- og servicechef Susanne Østergaard.

Hun tror, udviklingen skyldes et behov hos danskerne til at slappe helt af og holde en mere enkel jul uden det vanlige julestress.

- I et sommerhus er det jo meget nemmere at uddelegere opgaverne, så det meste ikke hænger én, siger hun.

Hos Sol og Strand mener administrerende direktør Kaj Frederiksen, at det ikke kun er tilvalg af dansk hygge, men også fravalget af det modsatte, der skaber øget interesse for sommerhusene.

- I en tid med usikkerhed og uro ude i verden med flygtningekrise, terror og andet søger flere mod det nære og sikre. Danske sommerhusområder opfattes som meget trygge områder at færdes i, siger han.

/ritzau/