Terrorist bød barnegidsel på chokolade

En af dem er en beretning fra en slægtning til den fire-årige Elliot Prior, der sammen med sin søster og mor blev taget som gidsler af terrorister under angrebet, der begyndte lørdag.

Den fire-åriges onkel har ifølge AFP fortalt avisen the Sun, at den fire-årige Elliot på et tidspunkt stillede sig op foran en af gidseltagerne og sagde: »Du er en meget ond mand«, hvorefter en de mandlige terrorister tog adskillige pakker chokolade og stak dem til drengen med ordene: »Tilgiv os, vi er ikke uhyrer,« hvorefter han bad familien om at flygte.

Moderen, Amber, havde samtidig også taget sig af to andre børn, den ene hvis mor var blevet dræbt. Dem skubbede hun ud af centret i en indkøbsvogn.

En af terroristerne fortalte moderen, at han kun ville slå kenyanere og amerikanere ihjel og fortalte moderen, at hun blev nødt til at konvertere til islam.

»Tilgiver du os,« spurgte han, inden moderen flygtede med børnene.

Barmhjertighedsgerningen fandt sted sideløbende med at andre gidsler blev dræbt og familien måtte skræve over lig for at komme ud. Ifølge AFP blev der taget et billede af børnene uden for centret, hvor de knuger chokoladen, mens der ligger i et lig i baggrunden.

I Westgate er situationen stadig uafklaret. Dele af taget på shoppingcentret faldt tirsdag eftermiddag sammen, skriver AFP.

Sammenstyrtningen skete samtidig med, at kenyanske sikkerhedsstyrker var i gang med at sikre sig, at alle terrorister i centret var nedkæmpet, og at der ikke er flere gidsler tilbage i bygningen.

Yderligere var sikkerhedsstyrker i gang med at uskadeliggøre sprængladninger, som terroristerne havde gemt i shoppingcentret.

Under de seneste døgns kampe med terroristerne er centret flere gange blevet rystet af eksplosioner, og mandag udbrød der brand i centret. Brandmyndighederne siger ifølge AFP, at sammenstyrtningen skyldes, at ilden har svækket bygningskonstruktionen.

Der er fortsat usikkerhed om situationen i selve Westgatecentret, som flere håndfulde svært bevæbnede terrorister trængte ind i lørdag, mens de tog gidsler og skød mod både lokale og udlændinge.

En kilde i de kenyanske sikkerhedsstyrker erklærede tidligt tirsdag eftermiddag overfor BBC, at aktionen var slut, men der har endnu ikke været nogen officiel tilkendegivelse om, at soldaterne er færdige med at finkæmme centret.

Dødstallet blev i løbet af tirsdagen revideret, da de kenyanske myndigheder meddelte, at tre sårede soldater var døde af deres kvæstelser, så dødstallet tirsdag eftermiddag blev hævet til 65.

Ifølge oplysninger fra både terrorgruppen al-Shabaab, der har påtaget sig skylden for angrebet og fra sikkerhedskilder, var der flere nationaliteter blandt angriberne, men myndighederne mangler endnu at offentliggøre detaljer. Der spekuleres dog i, at en af terroristerne er en enke efter en af de selvmordsbombere, der slog til mod Londons kollektive trafik i 2005.

Dagens Gossip