Terrorister truer vinter-OL: USA står klar med militær

Det amerikanske militær er klar til at hjælpe russerne, hvis terrorister gør alvor af deres trusler om at slå til mod vinter-OL i Rusland i næste måned.

USA har to flådefartøjer i Sortehavet, og også militærfly står til rådighed, oplyser det amerikanske udenrigsministerium.

- USA har tilbudt fuld støtte til den russiske regering, mens den forbereder sig på sikkerheden til vinter-OL, siger Pentagon-talsmand John Kirby.

Meldingen fra det amerikanske udenrigsministerium kommer, efter at to militante islamister i en video har taget ansvaret for de dødbringende terrorangreb i Volgograd i december.

Iført selvmordsbælter advarer de Ruslands præsident, Vladimir Putin, om, at militante islamister også vil være "til stede" ved vinter-OL i Sotji, der foregår fra 7. til 23. februar.

Ifølge nyhedsbureauet Reuters har USA's militær og efterretningsvæsen gennemgået forskellige planer for at evakuere amerikanske statsborgere, hvis det skulle blive nødvendigt.

Tidligere på måneden advarede det amerikanske udenrigsministerium sine borgere mod risikoen for et potentielt terrorangreb til vinter-OL. Men der var dog ingen specifik trussel, lød det.

De russiske myndigheder har valgt at stramme massivt op på sikkerheden op til vinterlegene i sortehavsbyen Sotji efter de blodige terrorangreb i december.

14 mennesker blev kort før nytår dræbt og 28 såret af en formodet selvmordsbombe i en tætpakket trolleybus i Volgograd, der ligger godt 700 kilometer fra Sotji.

Eksplosionen skete dagen efter, at 17 mennesker blev dræbt af en selvmordsbombe på den centrale station i byen.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip