Terrorleder advarer: Vores fængslede brødre vil snart slippe fri

Advarslen fremgår af en meddelelse med terrorlederen Nasser Al-Wuhayshi som afsender, der blev offentliggjort i internetfora for ekstremistiske muslimer natten til mandag.

Af meddelelsen fremgår, at fængslede medlemmer fra den ekstremistiske gruppe snart vil være på fri fod, skriver den franske avis Le Monde.

»Fængslingen vil ikke vare ved, og kæderne vil blive brudt,« lyder det fra Nasser Al-Wuhayshi, der tidligere har fungeret som Osama bin Ladens højre hånd. Han tilføjer i meddelelsen, at fangerne snart vil komme på fri fod, da deres »brødre skal til at nedbryde murene«.

AQAP er en af de mest aktive grene af terrorbevægelsen al-Qaeda, og den ekstremistiske gruppe er af USAs præsident Barack Obama blevet udpeget som en potentiel trussel, der har stor magt i Yemen, hvor AQAP har sin base.

AQAP er mistænkt for at stå bag de terrortrusler, der for nylig begrundede lukningen af ??amerikanske ambassader og konsulater i tyve lande, herunder Yemen.

De fleste ambassader genåbnede søndag, men ambassaden i Sanaa, Yemen, forbliver lukket på grund af fortsatte trusler.

Lukningen af ambassaderne skyldtes ifølge The New York Times’ oplysninger, at amerikanske myndigheder havde opsnappet kommunikation mellem Nasser al-Wuhayshi og al-Qaedas øverste leder, Ayman al-Zawahri.

AQAP har taget ansvar for en række terrorhandlinger, herunder et forsøg på at sprænge et amerikansk fly i luften i december 2009.

En irakisk gren af al-Qaeda stod i juli måned bag et angreb mod to fængsler i Irak, hvor flere hundrede fanger undslap, herunder flere medlemmer af al-Qaeda.

BNB

Dagens Gossip