Terrormistænkt anholdt og hastet til hospital

Den mistænkte, som ifølge The Boston Globe er blevet hastet til et lokalt hospital, havde forinden anholdelsen barrikaderet sig i en båd i en baggård på Franklin Street i Boston-forstaden Watertown, Massachusetts.

Tv-billeder viste efterfølgende en stor menneskeskare på Franklin Street klappe og lykønske de betjente, der var en del af anholdelsesaktionen.

Ifølge The Boston Globe har politiet i New Bedford taget yderligere tre personer, to mænd og en kvinde, i forvaring som led i efterforskningen af mandagens bombeangreb. Politiet oplyser, at det drejer sig »om enten medstuderende fra universitetet eller naboer«.

Det var ifølge NBC News en kvinde på Franklin Street, der ledte politiet på sporet af den mistænkte, da hun opdagede, at det dryppede med blod fra den båd, hvori den 19-årige havde barrikaderet sig.

Boston Politi gik forsigtigt til værks, da den terrormistænkte skulle pågribes, fordi det var usikkert, om han havde sprængstoffer på sig, skriver The Boston Globe.

Politiet mener, at den 19-årige sammen med sin nu afdøde storebror står bag de to bomber ved Boston Marathon i mandags, hvor tre mennesker mistede livet og yderligere 180 blev såret.

Anholdelsen skete blot få timer efter, at Boston Politi på et pressemøde havde meddelt, at man ikke havde nogen spor at gå efter, og at det såkaldte lockdown i Boston var ophævet, så borgerne igen kunne færdes frit.

Torsdag aften skød og dræbte brødrene en betjent på universitetet Massachusetts’ Institute og Technology (MIT) og blev jagtet af politiet, som de røg i skudveksling med. Her blev den 26-årige bror, Tamerlan Tsarnajev, alvorligt såret. Han havde hjertestop, da han ankom til hospitalet, hvor lægerne måtte opgive at behandle ham.

Begge brødre har boet i USA siden 2002 eller 2003, hvor de kom til landet med deres familie som asylansøgere, og den ældste fik permanent opholdstilladelse i 2007.

Dagens Gossip