Terrorsigtelse i Danmark efter britisk tip

Politiet efterforsker en person i Danmark efter straffelovens terrorkapitel efter et tip fra briterne.

Københavns Politi efterforsker i øjeblikket en sag om overtrædelse af det kapitel i straffeloven, som handler om forbrydelser mod staten og terrorisme. En mand er sigtet i sagen. Sigtelsen er kommet efter et tip fra Scotland Yard i London.

Det oplyser advokaturchef Dorrit Borgaard til Ritzau. Hun ønsker dog ikke at gå i nærmere ned i sagens detaljer.

- Vi har modtaget oplysninger fra britisk politi, som har gjort, at vi tilbage i marts har foretaget ransagning på flere forskellige adresser i København, siger Dorrit Borgaard.

- I den forbindelse foretog vi anholdelse af en person, som er blevet sigtet afhørt og løsladt igen. Han er sigtet efter det kapitel i straffeloven, som blandt andet handler om terrorisme, siger Dorrit Borgaard.

Københavns Politi har nu iværksat en efterforskning mod manden med henblik på en vurdering om, hvorvidt der skal rejses tiltale mod ham.

- Det kan godt blive en langvarig efterforskning, for der er meget materiale, som skal gennemgås, og det skal oversættes først, fortæller Dorrit Borgaard.

Britiske BBC knytter anholdelsen til den islamiske prædikant Abu Qatada, som har siddet fængslet i Storbritannien.

Jordan ønsker at få Abu Qatada udleveret. Han er i Jordan dømt in absentia for terror. Det britiske retsvæsen har dog afvist at udlevere ham, fordi udsigten til en ordentlig rettergang i Jordan er tvivlsom.

Abu Qatada er tidligere blevet betegnet som "Osama Bin Ladens højre hånd i Europa". Der blev blandt andet fundet videobånd med hans hadefulde udfald mod den vestlige verden i en lejlighed i Hamburg, der husede tre af 11. september-terroristerne.

I Danmark er det ulovligt at opfordre til terrorisme. Det kostede i 2007 3,5 års fængsel til islamisten Said Mansour, som blev dømt for at distribuere blandt andet videoer med hadefulde budskaber.

Hos Københavns Politi vil Dorrit Borgaard ikke oplyse, hvem den anholdte er, og hvad han er sigtet for.

- Men det er klart, at hvis der på et senere punkt bliver rejst tiltale, så vil det komme frem, siger hun.

 

Dagens Gossip