Terrortiltalt nægter at lade sig afhøre i retten

En 23-årig terrortiltalt mand nægter tirsdag i Københavns Byret at lade sig afhøre. Manden er sammen med tre andre tiltalt for at have medvirket til terror i forbindelse med Omar el-Husseins angreb på synagogen i Krystalgade i København i februar sidste år.

- Han ønsker ikke på nuværende tidspunkt at udtale sig, fortæller Michael Juul Eriksen, der er den 23-åriges forsvarsadvokat.

23-årige IA er den anden af fire tiltalte, som skal afhøres i sagen. Indtil nu er 21-årige LE blevet afhørt. Den afhøring har varet to dage. Alle tiltalte nægter sig skyldige i anklagen om medvirken til terror.

Selv om IA ikke ønsker at afgive forklaring i sagen nu og her, så vil han muligvis lade sig afhøre på et senere tidspunkt.

Senioranklager Bo Bjerregaard fra Statsadvokaten i København har tirsdag valgt at læse en forklaring op, som IA gav under et retsmøde mandag 16. februar sidste år. Angrebene mod synagogen og kulturhuset Krudttønden havde fundet sted i weekenden op til.

IA's forklaring fra den gang var forholdsvis sparsom. Han fortalte dog, at han kendte Omar og LE. Det er nu allerede blev slået fast i løbet af retssagens tre første dage.

Han fortalte også, at han og LE mødtes med Omar, en times tid efter at der var blevet skudt mod synagogen. Også det er blevet bekræftet i løbet af retssagens første dage.

IA har desuden fortalt, at Omar ved mødet fortalte om, at der var en person, som var blevet skudt i hovedet. Men der havde ikke været nogen snak om, at det var Omar, som skulle have gjort det.

Anklager Bo Bjerregaard fortæller ved tirsdagens retsmøde, at IA derudover ikke på noget tidspunkt har afgivet forklaring i sagen, selv om han har siddet fængslet i mere end et år.

I stedet for en forklaring fra IA er dommere og nævninge blevet præsenteret for en lang række klip fra overvågningskameraer omkring bebyggelsen Mjølnerparken og internetcaféen Powerplay, begge dele på Nørrebro i København.

De fleste klip er blevet afspillet tidligere under sagen, og de viser, at der i timerne mellem angrebet på Krudttønden og angrebet på synagogen var tæt kontakt mellem de tiltalte og Omar el-Hussein.

Hvad de har talt om, ved ingen. Det kan man ikke høre på videoklippene. LE kunne under sin afhøring kun fortælle om få detaljer, og IA har altså nægtet at svare på spørgsmål.

Retssagen mod de fire ventes at vare i omegnen af 30 dage. Sagen begyndte torsdag i sidste uge, og der falder efter planen dom til september.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip