Terrortiltalte anklages nu også for ulovlige telefoner

Skrevet af admin

04/03/2016

Dagens topnyheder

Flere af de mænd, der er tiltalt for medvirken til terror ved at hjælpe Omar el-Hussein, bliver nu også anklaget for at have været i besiddelse af mobiltelefoner, mens de har siddet varetægtsfængslet.

Det bekræfter statsadvokaten i København Lise-Lotte Nilas overfor Ekstra Bladet.

- Jeg kan bekræfte, at der er skrevet et revideret anklageskrift, som for få dage siden er blevet forkyndt for de tiltalte. Det omfatter overtrædelser af straffelovens paragraf 124 om besiddelse af mobiltelefoner i fængslet, siger Lise-Lotte Nilas.

Københavns Byret indleder på torsdag i næste uge sagen mod fire mænd, der er tiltalt for at have hjulpet Omar el-Hussein, da han for et år siden angreb kulturhuset Krudttønden og synagogen i København.

Justitsminister Søren Pind (V) offentliggjorde fredag en redegørelse, der viser, at de fængslede i sagen har haft adgang til i hvert fald 12 mobiltelefoner.

Men de kan ikke tiltales for besiddelse af dem alle sammen.

En del af telefonerne har nemlig været aflyttet af politiet efter dommerkendelser, og de tiltalte vil ikke blive retsforfulgt for de ulovlige mobiler, som politiet har lyttet med på, skriver eb.dk.

- Det fremgår af forarbejderne til straffelovens paragraf 124, at man ikke kan straffes for at have benyttet en mobiltelefon, hvis den har været aflyttet af politiet, siger Lise-Lotte Nilas til Ekstra Bladet.

/ritzau/