Terrortiltalte nægter brandterror mod politi

Fire unge mænd erkender at have forsøgt at stikke ild på Politiskolen i Brøndby tilbage i april 2011. Det meddelte deres forsvarsadvokater mandag formiddag i Københavns Byret.

Her er mændene sammen med en anden mand tiltalt efter straffelovens terrorparagraf for at stå bag en række politisk motiverede brandstiftelser mod store virksomheder i Danmark, myndighedsbygninger samt politiet.

Den femte mand er ikke tiltalt i det forhold i sagen, som drejer sig om forsøg på brandstiftelse mod Politiskolen. Han forlanger pure frifindelse i sagen.

Under vicestatsadvokat Bo Bjerregaards forelæggelse af sagen kom det frem, at de fire mænd var i besiddelse af flere nødblus og dunke med benzin, da de klokken kvart i to om natten den 26. april 2011 blev anholdt ved politiskolen.

De fire mænd nægter ikke, at de var troppet op ved Politiskolen for at tænde ild. Men de nægter, at der har været tale om terror.

Mændene erkender sig skyldige i straffelovens paragraf 181 om forsætlig brandstiftelse. Ifølge anklagemyndigheden er der dog tale om forsøg på såkaldt kvalificeret brandstiftelse efter straffelovens paragraf 180.

Forskellen på de to paragraffer drejer sig om brandens alvorlighed, farlighed og skadevirkning. Og kvalificeret brandstiftelse straffes markant hårdere.

Anklagemyndigheden mener ikke alene, at der er tale om alvorlig brandstiftelse, men har rejst tiltale for terror.

Det skyldes, at kriminaliteten efter anklagemyndighedens opfattelse har været politisk motiveret.

Ved at erkende sig skyldige i paragraf 181 øger de tiltalte ikke deres risiko for at blive dømt for terror. Det er nemlig kun overtrædelse af den alvorlige paragraf, der kan føre til en terrordom.

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip