Terrortrussel: USA lukker ambassader

USA lukker søndag en række ambassader og konsulater i Mellemøsten på grund af en mulig terrortrussel, rapporterer amerikanske medier.

Der er tale om en midlertidig og præventiv lukning på grund af sikkerhedsbekymringer, der er relateret til terrornetværket al-Qaeda, skriver NBC News.

Ifølge CNN omfatter de midlertidige ambassadelukninger de vigtigste diplomatiske faciliteter i blandt andet Egypten, Libyen, Irak og Kuwait. Tv-stationens kilder siger, at truslen er "troværdig og alvorlig".

- Udenrigsministeriet har instrueret amerikanske ambassader og konsulater om at forblive lukket eller om at suspendere deres drift på søndag den 4. august, fortæller talspersonen Marie Harf fra ministeriet ifølge Reuters.

- Sikkerhedsovervejelser har fået os til at foretage dette præventive skridt, tilføjer hun uden at gå yderligere i detaljer.

Søndag bliver USA's præsident, Barack Obama, 52 år gammel, og ud over denne fødselsdag er søndag også dagen, hvor Irans nye præsident, Hassan Rohani, officielt tages i ed.

Amerikanske embedsmænd siger dog til NBC News, at de ikke har hørt noget, som skulle indikere, at disse begivenheder skulle have noget med ambassadelukningerne at gøre.

Flere medier i USA hæfter sig også ved, at det snart er et år siden, at det amerikanske konsulat i den libyske by Benghazi blev angrebet. Fire amerikanere blev slået ihjel, heriblandt USA's ambassadør i Libyen, Christopher Stevens.

/ritzau/

Dagens Gossip