Terrortrussel: USA lukker ambassader

USA lukker søndag en række ambassader og konsulater i Mellemøsten på grund af en mulig terrortrussel, rapporterer amerikanske medier.

Der er tale om en midlertidig og præventiv lukning på grund af sikkerhedsbekymringer, der er relateret til terrornetværket al-Qaeda, skriver NBC News.

Ifølge CNN omfatter de midlertidige ambassadelukninger de vigtigste diplomatiske faciliteter i blandt andet Egypten, Libyen, Irak og Kuwait. Tv-stationens kilder siger, at truslen er "troværdig og alvorlig".

- Udenrigsministeriet har instrueret amerikanske ambassader og konsulater om at forblive lukket eller om at suspendere deres drift på søndag den 4. august, fortæller talspersonen Marie Harf fra ministeriet ifølge Reuters.

- Sikkerhedsovervejelser har fået os til at foretage dette præventive skridt, tilføjer hun uden at gå yderligere i detaljer.

Søndag bliver USA's præsident, Barack Obama, 52 år gammel, og ud over denne fødselsdag er søndag også dagen, hvor Irans nye præsident, Hassan Rohani, officielt tages i ed.

Amerikanske embedsmænd siger dog til NBC News, at de ikke har hørt noget, som skulle indikere, at disse begivenheder skulle have noget med ambassadelukningerne at gøre.

Flere medier i USA hæfter sig også ved, at det snart er et år siden, at det amerikanske konsulat i den libyske by Benghazi blev angrebet. Fire amerikanere blev slået ihjel, heriblandt USA's ambassadør i Libyen, Christopher Stevens.

/ritzau/

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip