Terry Wogan er død efter kort tids sygdom

Skrevet af admin

31/01/2016

Dagens topnyheder

Den irske radio- og tv-vært Sir Michael Terence "Terry" Wogan er død efter kort tids sygdom. Det bekræfter hans familie søndag ifølge BBC.

BBC-veteranen blev 77 år.

- Sir Terry Wogan døde i dag efter en kort, men modig kamp mod kræft. Han døde omgivet af sin familie, skriver familien i en erklæring ifølge BBC.

Wogan var siden slutningen af 1960'erne en af de mest fremtrædende mediepersonligheder i Storbritannien og efterhånden en slags institution i sig selv.

- Meget afhænger af held og om at være det rigtige sted på det rigtige tidspunkt, hvilket helt sikkert er sandt i mit tilfælde, har han tidligere forklaret om årsagen til sin succes.

Premierminister David Cameron siger søndag, at "Storbritannien har mistet en enorm kapacitet, som millioner af mennesker opfattede som deres ven".

- Jeg hørte ham i radioen og så ham på tv, da jeg voksede op. Hans charme og humor fik mig altid til at smile, siger Cameron ifølge BBC.

Med sin spøgefulde væremåde og sit lune sind lykkedes det ham at opbygge en lytterskare på otte millioner på sine radioprogrammer.

Ifølge BBC var både den britiske dronning og Margaret Thatcher angiveligt regelmæssige lyttere, og Wogan var da også inviteret med til den tidligere premierministers begravelse i 2013.

I 2005 blev han slået til ridder.

Her hjemme gjorde Terry Wogan sig især bemærket, da han i 2001 kaldte de to danske Eurovision-værter Natasja Crone og Søren Pilmark for "doktor død og tandfeen" på grund af blandt andet det rimfyldte manuskript.

Wogan kommenterede Det Internationale Melodi Grand Prix for BBC fra 1971 til 2008.

/ritzau/