Tesla afviser at have hamstret nummerplader

Tesla afviser at have forsøgt at omgå indfasningen af registreringsafgiften, som træder i kraft 1. januar.

- Lad mig starte med at trække stikket på historien. Det er en and. Tesla har ikke hamstret nogen biler.

- Jeg vil foreslå ministeren og hans folk, at de ringer til registreringskontoret. De kan fortælle dem, at i oktober måned solgte vi 114 Teslaer i Danmark, siger Esben Pedersen, kommunikationschef i Tesla, til TV2 News.

Kommunikationschefen forklarer til Ritzau, at hvad angår bestilling af nummerplader, så foregår den del fra centralt hold, da det er amerikanskejet selskab.

Bestillingen af nummerpladerne bygger på prognoser af situationen nu og her og har ifølge Esben Pedersen ingen sammenhæng med udviklingen i dansk lovgivning.

Skatteministeren, Karsten Lauritzen (V), har udtalt, at noget tyder på, at der foregår en hamstring af nummerplader for at omgå indfasningen af registreringsafgiften, der træder i kraft den 1. januar.

En såkaldt "early warning" fra Skat påpeger, at der siden aftalen om afgiftsfritagelse for el- og brændselscellebiler, som blev indgået i oktober, er bestilt 2500 nye sæt nummerplader primært til dyre elbiler.

- Vi må konstatere, at hamstringen har et stort omfang, som også er større end det, man med rimelighed kunne forvente, da vi i oktober indgik aftalen om de fremtidige afgiftsvilkår for el- og brændselscellebiler.

- Det kan ligne spekulation i at slippe for de afgifter, som kommer fra nytår. Det er selvfølgelig ikke i orden, siger skatteminister Karsten Lauritzen.

Skat vurderer, at der er risiko for at den angivelige hamstring kan koste statskassen op mod en milliard kroner.

/ritzau/

Dagens Gossip