Tesla afviser at have hamstret nummerplader

Tesla afviser at have forsøgt at omgå indfasningen af registreringsafgiften, som træder i kraft 1. januar.

- Lad mig starte med at trække stikket på historien. Det er en and. Tesla har ikke hamstret nogen biler.

- Jeg vil foreslå ministeren og hans folk, at de ringer til registreringskontoret. De kan fortælle dem, at i oktober måned solgte vi 114 Teslaer i Danmark, siger Esben Pedersen, kommunikationschef i Tesla, til TV2 News.

Kommunikationschefen forklarer til Ritzau, at hvad angår bestilling af nummerplader, så foregår den del i USA, da det er amerikanskejet selskab. Bestillingen af nummerpladerne bygger på prognoser af situationen nu og her og har ifølge Esben Pedersen ingen sammenhæng med udviklingen i dansk lovgivning.

Skatteministeren, Karsten Lauritzen (V), har udtalt, at noget tyder på, at der foregår en hamstring af nummerplader for at omgå indfasningen af registreringsafgiften, der træder i kraft den 1. januar.

Ifølge TV2's oplysninger har Tesla bestilt 2500 nummerplader. Men det kan slet ikke lade sig gøre, understreger Esben Pedersen.

- Jeg har stor tillid til ministerens integritet. Jeg er sikker på, at han taler ud fra de informationer, han har til rådighed, men det er bare forkerte informationer. Vi har slet ikke mulighed for at gøre det, der bliver foreslået, siger han.

Det danske marked er nemlig kun en mindre del af Teslas marked, og derfor giver påstanden ikke mening, mener Esben Pedersen.

- Hvad der sker i Danmark, det er en meget lille del af vores samlede forretning. Vi er ikke interesserede i at have 2500 biler stående i Danmark, når vi har problemer med at levere biler nok på andre markeder. Det giver ingen mening, siger Teslas kommunikationschef.

/ritzau/

Dagens Gossip