Tesla kører med underskud for 13. kvartal i træk

Skrevet af admin

04/08/2016

Dagens topnyheder

Tallene i Teslas seneste regnskab er noget rødere end ventet.

Den amerikanske producent af primært elbiler har for 13. kvartal i træk underskud, viser regnskabet for andet kvartal, som er blevet offentliggjort onsdag.

Årsagen til underskuddet på knap 300 millioner dollar - to milliarder kroner - begrundes primært med større investeringer i bil- og batterifabrikker.

Tesla har sat et ambitiøst mål om at tidoble produktionen af biler i løbet af tre år. Men selskabet har svært ved at leve op til sine mere kortsigtede mål.

Allerede i sidste måned kom det frem, at Tesla ikke havde levet op til egne produktionsmål i perioden fra april til juni. Det samme var tilfældet i de foregående tre måneder.

I andet kvartal leverede Tesla i alt 14.402 biler. Målet var 17.000.

Alligevel fastholder selskabet med topchef Elon Musk i spidsen, at man regner med at kunne levere omkring 50.000 af sine Model S- og Model X-biler i løbet af sidste halvdel af 2016.

Dermed vil Tesla kunne nå op omkring de 80.000-90.000 biler, man tidligere har fortalt, at man ville levere i løbet af hele året.

Og investeringerne har Tusk og co. ikke tænkt sig at holde sig tilbage med. Tesla regner med at åbne en ny forretning gennemsnitligt hver fjerde dag resten af året.

I alt omsatte Tesla for 1,27 milliarder dollar - 8,5 milliarder kroner - i det seneste kvartal.

I det såkaldte eftermarked i USA ligger Tesla-aktien nærmest uændret oven på regnskabet.

- Det er vanskeligt at producere biler, og Tesla er stadig i vækstfasen. Markedet ser ud til at lade tvivlen komme ham (Elon Musk, red.) til gode, siger aktieanalytiker Ivan Feinseth fra Tigress Financial Partners.

Han tilføjer samtidig, at Tesla "aldrig har levet op til sine forventninger".

/ritzau/Reuters