Teslas elbiler summer af overskud

Opkaldt efter en af elektricitetens fædre, har Tesla Motors har gjort det umulige og levet op til sit navn. Efter ti års hårdt arbejde og en kæmpende olieindustri har elbilproducenten genereret et overskud, som ikke mange elbilproducenter kan prale af.

Tesla har vendt det årlige kvartalsunderskud, som virksomheden har været tynget af siden tallene blev offentlige i 2010, til et overskud på 11,2 millioner dollar fra et dundrende underskud på 89,9 millioner dollar på bare et år. Desuden steg indtægterne kraftigt fra 30,2 millioner dollar sidste år til 562 millioner dollar i første del af 2013, skriver The Atlantic Wire.

Det er især takket være den konkurrencedygtige Model S Sedan, som i sidste kvartal solgte 4.900 eksemplarer. Det er mere end Nissan Leaf, som blev udråbt til at skulle være den bedst sælgende elbil, men som kun endte med at få 3.695 eksemplarer af sted i første kvartal.

Tesla giver håb til industrien, som har teknologien, men mangler køberne.

»Jeg ville lyve, hvis jeg sagde, at det ikke er overraskende, at de har lavet overskud så hurtigt,« siger analytiker Alec Gutierrez til Bloomberg News og tilføjer:

»De har den rigtige model til at blive en stærk spiller i industrien.«

 

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip