Test: Oral-B Black 7000 er el-tandbørstens Rolls Royce

Nu behøver du ikke længere vælge mellem design og funktionalitet, når du vælger din elektriske tandbørste. Oral-Bs nye model Black 7000 kombinerer førende rengøringsteknik med et slankt og moderne design.

Med seks forskellige programmer, 40 000 pulseringer og 8 800 rotationer per minut fjerner Black 7000 op til 100 procent mere plak end en manuel tandbørste og producerer 20 gange så mange instruktioner per sekund som NASAs Apollo Guidance Computer (AGC).

Black 7000 i sort med kromdetaljer er desuden stilfuld og badeværelseshylden værdig.

Kombineret med Oral-Bs innovative børstehoved har Black 7000 mange børsteindstillinger med forskellige funktioner for at opnå en god mundhygiejne; eksempelvis tungebørstning, tandkødsmassage, dybderengøring og polering. Tandbørstens SmartGuide-teknik guider brugeren til grundig og skånsom børstning.

Det trådløse display giver feedback om tid, børstezoner og børsteindstillinger, hvilket gør tandbørstningen nem. Black 7000 kommer med et sort luksusetui i mat gummi med kromdetaljer, så man nemt kan rejse med stil.

Fleksibel og brugervenlig

Dagens.dk har testet Black 7000 og el-tandbørsten ligger godt i hånden og når det medfølgende display er sat op i badeværelset, er det nemt at følge med i, om du børster tænderne rigtigt. Desuden holder displayet styr på, at du børster tænder i to minutter. En rigtig god funktion. Du kan dog også ændre tiden til eksempelvis tre minutter.

Desuden vises det i displayet, hvis du trykker for hårdt på børsten mod dine tænder og tandbørsten har flere børsteindstillinger - blandt andet sensitiv, massage og polering.

Braun fortæller, at der fjernes procent mere plak. Det kan vi ikke teste på kort tid, men vores konklusion er, at tænderne føles mere rene i forhold til el-tandbørster i den billigere ende.

Tilslutning og opladning

Braun 7000 leveres i en flot luksusetui og når først alt er pakket ud, er det ganske enkelt at komme i gang med el-tandbørsten.

Laderen sættes i stikkontakten og el-tandbørsten sættes i laderen. Her skal den dog lade op i op til 24 timer, inden den er klar til den første tandbørstning. En opladning skulle i følge Braun holde til tandbørstning i 10 dage, hvilket den også gør.

Smartguide

Den medfølgende smartguide, som sættes op i badeværelset, sættes nemt op med de medfølgende klæbepuder.

Den kører på batterier. Ved at gå ind i indstillinger kan du ændre klokkeslættet.

Smartguide viser blandt andet den tid du ønsker at børste tænder i per gang. Den viser din børsteindstilling og om du trykker børsten for hårdt ind mod tænderne.

Konklusion

Oral-B Black 7000 har klart anbefales. Vejledende pris er godt nok 2.299 kroner, men du får en el-tandbørste ud over det sædvanlige. Et plus er desuden, at der medfølger fem børstehoveder.

Du får en tandbørste, der efter vores overbevisning holder flere år fremover og nok mere robust end el-tandbørster i den billigere ende.

Teknisk information Oral-B 7000:

• 3D-teknologi

• SmartGuide med timer, ur og tryksensor

• Indikator, som advarer ved lavt batteriniveau

• Visuel tryksensor for effektiv og skånsom børstning

• Fuldt opladeligt batteri, der rækker op til 40 minutters børstning

• 6 børsteindstillinger: Til daglig brug, dybdegående børstning, sensitiv, polering, massage, kraftig børstning

• Kompatibel med alle børstehoveder (med undtagelse af Sonic)

• Pulserer 40.000 gange per minut og roterer 8.800 gange per minut

Emballagen /Produktpakken indeholder ligeledes:

• 5 børstehoveder (3st Floss Action, 3dWhite, Sensitive)

• Smart og fleksibelt rejseetui i sort

• Oplader med stativ til tandbørsten

• Ét genopladeligt Ni-MH-batteri med ladningsindikator

Vejledende udsalgspris er 2 299 kroner. Oral-B Black 7000 er allerede i handlen.

Dagens Gossip