Texas indfører strenge abortregler

Senatet i staten har sent fredag lokal tid vedtaget en række nye og strenge abortregler, som blandt andet vil betyde, at svangerskabsafbrydelser efter graviditetens 20. uge ikke er tilladt, ligesom der bliver længere imellem abortklinikkerne, skriver CNN.

De nye regler er vedtaget efter længere tids heftig debat og kaos. Demokrater og republikanere er splittede i spørgsmålet om abort, republikanerne hævder, at det handler om at beskytte kvinderne og de ufødte børn, mens demokraterne kalder de nye begrænsninger i strid med forfatningen og en begrænsning af kvinders ret til at bestemme over deres egen krop.

Demokraterne frygter også, at langt flere kvinder fremover må ty til helbredsskadelige svangerskabsafbrydelser, der ikke vil blive udført af en læge eller uddannet sundhedspersonale, fordi der kan blive langt mellem abortklinikkerne. Ifølge nyhedsbureauet AP kan det nye forslag betyde at alle klinikker på nær fem må lukke i staten, hvor der bor 26 millioner mennesker, og hvor afstandene mellem de større byer ofte er store.

For omkring tre uger sider gik vedtagelsen af den skrappe abortlov i vasken, fordi den blev vedtaget for sent i forhold til en gældende deadline. Men siden har republikanere i den traditionelt konservative delstat presset på for at få den vedtaget.

Den nye abortlov skal nu underskrives af Texas’ republikanske guvernør Rick Perry, før den kan træde i kraft.

Dagens Gossip