Thailand: Demonstranter kræver parlamentsvalg aflyst

Skrevet af admin

20/12/2013

Mest læste i dag

Vrede demonstranter er fredag gået på gaden i Thailands hovedstad, Bangkok, med krav om, at premierminister Yingluck Shinawatra udskyder eller aflyser det valg, som hun udskrev tidligere på måneden som konsekvens af en omsiggribende uro.

Protestlederen Suthep Thaugsuban slog fast, at hans tilhængere "ikke vil tillade" et parlamentsvalg 2. februar, da demonstranterne med bannere og fløjter gik ind i Bangkoks finansielle centrum for at lægge pres på regeringen.

Oppositionen frygter, at valget kun vil være til fordel for Yingluck Shinawatra og hendes ældre bror, den tidligere premierminister Thaksin Shinawatra, som blev væltet fra posten i 2008, men beskyldes for at lede landet gennem sin søster.

Thaksins parti, Phau har bred støtte blandt landets fattige landbefolkning, og det ventes, at partiet trods de omfattende protester i Bangkok den seneste tid vil vinde valget i februar.

Protesterne mod regeringen og premierministeren brød ud i starten af november, efter at regeringen i oktober foreslog amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013.

/ritzau/dpa