Thailands hærchef: Bombemand er meget usamarbejdsvillig

Thailands hærchef oplyser søndag, at den mand, som myndighederne i Thailand har anholdt, mistænkt for at være involveret i det dødbringende bombeangreb i hovedstaden Bangkok for 13 dage siden, er alt andet end samarbejdsvillig.

Samtidig oplyser politiet, at manden er medlem af en bande af menneskesmuglere.

Den uidentificerede udlænding, som tilbageholdes af militæret et hemmeligt sted, blev pågrebet under en ransagning lørdag i en lejlighed i en forstad i den østlige udkant af Bangkok.

Politiets efterforskere siger, at der i lejligheden blev fundet udstyr og materialer til fremstilling af bomber samt adskillige pas.

- Afhøringerne har ikke bragt os meget videre, da den mistænkte ikke giver os nogen brugbare oplysninger, siger Thailands hærchef, general Udomdej Sitabutr, til nyhedsbureauet AFP.

- Vi er nødt til at foretage yderligere afhøringer og få ham til at forstå, så han bliver mere samarbejdsvillig. Vi er samtidig nødt til at være forsigtige, så vi ikke overtræder den mistænktes rettigheder, tilføjer han.

Eksplosionen, som 17. august rystede Erewan-helligdommen i et travlt handelsdistrikt i det centrale Bangkok, er Thailands værste enkeltstående bombeangreb. 20 mennesker mistede livet. De fleste af dem var kinesere fra store dele af Asien.

Politiet og landets militærjunta har nedtonet teorier om, at angrebet var udført af internationale terrorister, eller at det skulle være specifikt rettet mod kinesiske turister.

Talsmand for Thailands nationale politi, Prawut Thavornsini, siger, at militæret mener, at den mistænkte er medlem af en international bande af menneskesmuglere, som hjælper med at udstyre illegale migranter med falske personlige dokumenter.

Prawut siger videre, at bomben meget vel kan være gengæld for den senere tids aktion mod dette fra de thailandske myndigheders side.

/ritzau/AFP

Dagens Gossip