Thailands premierminister stiller op ved kommende valg

Skrevet af admin

09/12/2013

Dagens topnyheder

Thailands premierminister, Yingluck Shinawatra, genopstiller ved det snarlige valg, som hun natten til mandag dansk tid selv annoncerede efter at have opløst landets parlament.

- Hun vil helt sikkert stille op, da hun har arbejdet med partiet hele vejen, siger Jarupong Ruangsuwan, leder af Yinglucks Puea Thai-parti, ifølge Reuters.

- Vi opløste parlamentet, fordi vi ønsker, at det Demokratiske Parti (oppositionspartiet. red.) deltager i politiske valg frem for at lege gadelege.

På trods af premierministerens løfte om et valg "så hurtigt som muligt" strømmede demonstranter ud på Bangkoks gader mandag.

- Fremmødet klokken 10.30 (lokal tid, red.) anslås at være 100.000, siger en politikilde i Centret for Administration af Fred og Orden, der er blevet oprettet for at tage sig den seneste tids politiske uroligheder i det sydøstasiatiske land.

De mange demonstranter håber på at vælte premierminister Yingluck Shinawatra og samtidig udradere det såkaldte "Shinawatra-regime", som også omfatter Thaksin Shinawatra, der er tidligere premierminister og Yinglucks bror.

Den korruptionsdømte politiker opfattes af demonstranterne som den virkelige leder i Thailand, og Yingluck Shinawatra beskyldes for at være en marionetdukke.

Protesterne mod regeringen og premierministeren brød ud i starten af november, efter at regeringen i oktober foreslog amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013.

/ritzau/Reuters