Thailands premierminister stiller op ved kommende valg

Thailands premierminister, Yingluck Shinawatra, genopstiller ved det snarlige valg, som hun natten til mandag dansk tid selv annoncerede efter at have opløst landets parlament.

- Hun vil helt sikkert stille op, da hun har arbejdet med partiet hele vejen, siger Jarupong Ruangsuwan, leder af Yinglucks Puea Thai-parti, ifølge Reuters.

- Vi opløste parlamentet, fordi vi ønsker, at det Demokratiske Parti (oppositionspartiet. red.) deltager i politiske valg frem for at lege gadelege.

På trods af premierministerens løfte om et valg "så hurtigt som muligt" strømmede demonstranter ud på Bangkoks gader mandag.

- Fremmødet klokken 10.30 (lokal tid, red.) anslås at være 100.000, siger en politikilde i Centret for Administration af Fred og Orden, der er blevet oprettet for at tage sig den seneste tids politiske uroligheder i det sydøstasiatiske land.

De mange demonstranter håber på at vælte premierminister Yingluck Shinawatra og samtidig udradere det såkaldte "Shinawatra-regime", som også omfatter Thaksin Shinawatra, der er tidligere premierminister og Yinglucks bror.

Den korruptionsdømte politiker opfattes af demonstranterne som den virkelige leder i Thailand, og Yingluck Shinawatra beskyldes for at være en marionetdukke.

Protesterne mod regeringen og premierministeren brød ud i starten af november, efter at regeringen i oktober foreslog amnesti for personer dømt for politisk-relaterede lovovertrædelser i perioden 2006-2013.

/ritzau/Reuters

Dagens Gossip