Thailandsk politi: Bombemistænkt er næppe terrorist

Den mand, der er anholdt i forbindelse med sidste uges bombeangreb i den thailandske hovedstad, Bangkok, er formentlig ikke international terrorist.

I stedet hælder thailandsk politi mere til, at der lå personlige motiver bag angrebet.

- Han er udlænding, men det er usandsynligt, at han er en international terrorist, det er en personlig fejde, siger Thailands øverste politichef, Somyot Poompanmoung, på en pressekonference.

- Han blev vred på vegne af sine venner og familiemedlemmer, siger politichefen uden at uddybe yderligere.

Det har siden ikke været muligt for nyhedsbureauet AFP at få uddybet kommentaren fra Poompanmoung.

Talsmanden for Thailands indenlandske sikkerhedstjeneste siger til AFP, at han mener, at den anholdte er tyrkisk statsborger, og at politiet nu forsøger at få hans identitet bekræftet via den tyrkiske ambassade.

Det thailandske politi har ikke officielt bekræftet mandens nationalitet.

Thailandsk tv oplyser, at der er fundet et tyrkisk pas på den adresse, som politiet har ransaget efter anholdelsen af manden, men passet kan være falsk.

Bomben ved Erewan-templet den 17. august kostede 20 mennesker livet og sårede 123 andre, først og fremmest asiatiske turister.

Thailands militærstyre har forsøgt at nedtone spekulationer om, at en international terroristorganisation kunne stå bag, eller at gerningsmændene måske gik bevidst efter Erewan-templet, fordi mange kinesiske turister besøger det.

Landets turistsektor er et af lyspunkterne i en økonomisk vanskelig tid for Thailand, og myndighederne er bekymrede over, hvilke konsekvenser angrebet kan få for turismen.

Ingen har hidtil taget skylden for angrebet.

/ritzau/AFP

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip