Thailandsk wokret med oksetern og hvidkålspasta

Lige præcis de 3 ord beskriver perfekt denne ret.

Den fungerer til en kold vinteraften og som let ret til en varm sommeraften. Det er simpelthen en all-round go to-ret.

Til 4 personer skal du bruge:
500 g oksetern
2 dåser kokosmælk
2 spsk østerssauce
2 fed finthakket hvidløg
1 stk finthakket jalapeno
1 spsk finthakket ingefær
2 spsk rød karrypasta
2 spsk olivenolie
2 store gulerødder i strimler
1 stort løg, kvadreret
3 dl broccoli
2 stk forårsløg hakket i stykker
5-6 stk store champignons hakket i både
1/2 finthakket hvidkål
1/2 dl olie til stegning

Sådan gør du:

Wok
Bland østerssauce, hvidløg, jalapeno, ingefær, karrypasta og olivenolie i en lille skål.

Varm wok’en op på fuld varme og hæld halvdelen blandingen derned. Lad det stege af i 2 minutter og tilsæt herefter oksetern.

Når okseternene har fået farve på alle sider, tilsættes kokosmælken.

Kog blandingen op under omrøring og lad det koge ved middelvarme i ca. 20 minutter eller til blandingen begynder at tykne.

Varm endnu en pande op ved fuld varme og hæld resten af blandingen i. Lad det igen stege af i 2 minutter.

Steg alle grøntsagerne af heri. Først gulerødder, brodcolli og løg i cirka 5 minutter. Tilsæt herefter forårsløg og champignoner.

Når grøntsagerne har stegt i 5 minutter yderligere tilsættes de i wokken og koger med i ca. 4-5 min.

Hvidkålspasta
Steg det finthakkede hvidkål i en pande, tilsæt eventuelt nogle sesamkerner.

God appetit.

Anna Mai Brodersen blogger om retter uden stivelse til fornuftige penge på udenstivelse.dk. Følg hende på Facebook her.

Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler:

 

Dagens Gossip