Thatchers tøj, tasker og breve solgt for svimlende summer

Adskillige ejendele, som har tilhørt den tidligere britiske premierminister Margaret Thatcher, er tirsdag aften blevet solgt på en auktion i London.

Thatcher, der fik tilnavnet Jernladyen på grund af sin kompromisløse stil, døde i 2013, 87 år gammel.

Over 150 af hendes ejendele var med i auktionskataloget hos auktionshuset Christie's.

Håndtasker, håndskrevne notater, gaver fra verdensledere og den regnjakke, hun var iført, da hun overraskende satte sig bag rattet i en kampvogn i 1986, var blandt effekterne.

En rød arkivtaske, som Thatcher brugte til at opbevare hemmeligstemplede dokumenter i, fik aftnens mest overraskende hammerslag.

Den var vurderet til mellem 3000 og 5000 britiske pund, men blev solgt for 242.500 pund. Det svarer til næsten 2,5 millioner kroner. Det skriver BBC.

Hendes blå fløjlskjole, som hun blev gift i, blev solgt til en køber i Oman for 25.000 pund, mens en række breve fra en anden tidligere premierminister Winston Churchill blev solgt for over 32.000 pund.

En hvidhovedet havørn i porcelæn, som hun fik af den samtidige amerikanske præsident Ronald Reagan, blev solgt for 266.500 pund. Det er over 2,5 millioner kroner.

Ud over de 200 gæster i auktionshuset i London blev auktionen fulgt af interesserede købere verden over.

Margaret Thatcher kom til magten i 1979 og blev siddende helt frem til 1990. Hun er den eneste kvindelige premierminister, som Storbritannien har haft.

/ritzau/

Dagens Gossip