Thisteds borgmester hilser teltlejr velkommen

Beredskabsstyrelsen vil som led i de asylstramninger, regeringen præsenterede fredag, begynde at etablere en teltlejr for flygtninge i det allerede eksisterende beredskabscenter i Thisted Kommune.

Det bliver kommunen, der kommer til at stå for den daglige drift af teltlejren på vegne af Udlændingestyrelsen. Den opgave vil man forsøge at løse så godt som muligt i Thisted, selvom man ikke har været inde over regeringens beslutning.

Det fortæller Thisteds Venstre-borgmester, Lene Kjelgaard Jensen, som dog understreger, at kommunen ikke er alene om opgaven.

- Det er ikke en opgave kun for Thisted Kommune eller en anden kommune. Det er nationen, der står over for en kæmpe udfordring med en masse flygtninge, der kommer til vores grænse.

- Det skal håndteres på en eller anden måde. Kan det her være et bidrag, så synes jeg ikke, vi skal være nervøse for at have fået den opgave. Så skal vi bare kaste os ud i det og få det bedste ud af det, siger Lene Kjelgaard Jensen til Ritzau.

Det er planen, at omkring 250 enlige mandlige asylansøgere skal bo i teltlejren. Den prioritering bakkes op af borgmesteren.

- Jeg synes, det er en fornuftig prioritering af regeringen, at de lejligheder, der er mest veletablerede, det er der, man sender familierne hen. Og så bruger man teltlejrene til de enlige mænd, siger hun.

Hun erkender dog, at løsningen med telte ikke er en optimal løsning, men en nødvendig løsning.

- Det er ikke en optimal løsning. Men når det er sagt, er det en måde at få tag over hovedet på, hvor man kan holde varmen og have en seng, siger hun.

Beredskabsstyrelsen er allerede fredag begyndt at fragte de første teltdele til Thisted, hvor der efter planen skal rejses 25 telte med plads til 10 i hver.

Styrelsens chef for nationalt beredskab, Peter Kragh, siger til Ritzau, at opførelsen af lejren måske kan begynde så tidligt som lørdag, hvis græsset er ordentligt drænet, og der ikke er behov for at sprede grus over arealet, før man sætter telte op.

/ritzau/

Dagens Gossip