Thomas Banke er glad: Kæmpe lærestreg til mig

Tidligere borgmester i Fredericia, Thomas Banke, har ikke været aktiv på Facebook i år. Men efter Sydøstjyllands Politi har frafaldet sigtelserne mod ham, kommer han nu med en udtalelelse på Facebook. Han erkender, at hele sagen må være en kæmpe lærestreg for ham.

Han skriver:

Ja, der har ikke været meget aktivitet fra min side her i så godt som hele 2013. Det har været helt bevidst, da jeg - ikke mindst med en verserende undersøgelse af min sag hos politiet - ikke har ønsket at gøre mig yderligere offentligt eksponeret.

Men nu hvor politiet efter grundig efterforskning har meddelt mig, at der ikke vil blive foretaget yderligere i min sag, og at efterforskningen dermed afsluttes, synes jeg det er på sin plads at dele et par ord med alle jer; ikke mindst de af jer der har været så venlige - i de mørke stunder- at skrive og sende deres bedste tanker og ønsker.

Det har varmet med hver og en af jeres venlige tilkendegivelser og varme støtte- både hos mig selv og mine nærmeste. For det vil jeg gerne sige et ydmygt og meget stort tak til mange af jer.

Jeg vil gerne understrege, at jeg ikke på noget tidspunkt har været i tvivl om min egen uskyld ift. de anklager der blev rettet imod mig. Jeg har aldrig forsøgt, at fuske i mit virke som borgmester, men der er - som jeg blankt har erkendt og undskyldt for - blevet sjusket ifm. nogle administrative forhold i min embedsførsel.

Det er naturligvis, i bagklogskabens lys, rigtigt dumt, og der er intet jeg hellere ville end at ændre de forhold. Men det må stå tilbage som en gevaldig lærestreg.

Afgørende for mig er det derimod, at den tvivl der måtte herske om mine intentioner og virke, nu af politiet er afklaret. Det er jeg selvsagt tilfreds med resultatet af. Jeg har haft et professionelt samarbejde med politiet i hele forløbet, og jeg føler mig helt tryg ved, at de i deres sagsbehandling har behandlet alle relevante forhold grundigt.

Det gør at jeg kan se fremad, og det kan forhåbentligt skabe afklaring ift. de spørgsmål, som de mange mennesker, der har fulgt sagen, har måtte sidde tilbage med.

Dagens Gossip