Thomas Bankes afløser er glad for droppet politisag

Det mener nuværende Fredericia-borgmester, Kenny Bruun Olsen (V), efter at politiet har fundet det urealistisk at få Thomas Banke dømt for embedsmisbrug, misbrug af morfin og kørsel i morfinpåvirket tilstand.

»Nu har politiet konkluderet, at der ikke er grundlag for at rette sigtelse mod ham, og det glæder mig naturligvis på Thomas’ vegne,« siger Kenny Bruun Olsen, der selv var blandt de politikere i Fredericias byråd, der i januar udtrykte mistillid til partifællen Thomas Banke.

Kenny Bruun Olsen overtog borgmesterkæden fra Thomas Banke, da Banke selv valgte at gå af efter hårdt pres fra både byråd og partiformand Lars Løkke Rasmussen (V), og Kenny Bruun Olsen understreger da også, at byrådets mistillid til Thomas Banke fortsat står ved magt.

»Da et samlet byråd sidste år udtrykte mistillid til Thomas Banke som borgmester drejede det sig ikke om, at vi mistænkte Thomas for at have begået ulovligheder. Vi reagerede på nogle forhold i hans ageren, som vi ikke fandt politisk acceptable, og vi traf derfor en politisk beslutning. Det ændrer den nuværende afgørelse fra politiet ikke på,« siger Kenny Bruun Olsen.

Thomas Banke kom i strid politisk modvind, efter at han blandt andet havde rod i sine bilag og brugte et falsk navn, da han skulle aflevere en urinprøve i forbindelse med sit morfinforbrug efter en tandbehandling.

Et enigt byråd udtrykte 17. december 2012 mistillid til deres daværende borgmester og opfordrede ham til at trække sig, og det samme gjorde Venstres ledelse i Fredericia.

Thomas Banke erkendte efterfølgende sine fejl, men afviste at have gjort noget decideret ulovligt.

»Jeg har trådt i spinaten. Jeg har sjusket, men ikke fusket,« sagde han dengang.

Dagens Gossip