Thomas Bjørn med i British Open

Årets tredje major The Open, der spilles i den kommende uge på Muirfield i Skotland, så længe ud til kun at få én dansk deltager, nemlig det 23-årige stortalent Thorbjørn Olesen.

Men den delte ottendeplads i den franske European Tour-turnering Alstom Open de France i weekenden udløser ud over en sjat penge til Thomas Bjørn også en billet til den eneste af de fire majors, der spilles uden for USAs grænser.

Det skyldes, at Thomas Bjørn har leveret stabilt hæderlige resultater på det seneste, der har gjort, at han er rykket frem som nummer 13 på årets pengeliste, Race to Dubai, og det er den fremgang, der nu udløser adgangstegn til den britiske major.

Det er nemlig sådan, at der er fem pladser i The Open til de fem bedste i top 20 på Race to Dubai-listen efter weekendens franske turnering, der ikke er allerede er kvalificeret. Og det er den kattelem, Thomas Bjørn nu har brugt til at komme med i den prestigefulde turnering.

Også Søren Kjeldsen blev nummer otte i Alstom Open, der blev vundet af Graham McDowell, men han har ikke tjent nok til en top 20-placering og havde heller ikke held til at kvalificere sig til The Open gennem den normale kvalifikation.

 

 

 

Dagens Gossip