Thomas Bjørn: OL er mit specifikke mål i 2016

Golf er tilbage på det olympiske program, når OL i 2016 skal afholdes i Rio.

Dermed er det første chance for Thomas Bjørn for at komme med til et OL, men måske er det også den sidste for den for den 44-årige dansker.

- Det er en oplevelse, jeg gerne vil have med. Det her varer ikke evigt, så det er måske den eneste chance, jeg får, siger Thomas Bjørn på onsdagens pressemøde i Gatten forud for Made in Denmark, der starter torsdag.

Thomas Bjørn har vundet 15 sejre på Europa Touren, men indimellem har det knebet med motivationen, når sæsonerne er blevet for lange, siger Thomas Bjørn.

- Sidste år blev en meget lang sæson for mig. Spillet kollapsede for mig efter Ryder Cup, og det tærede på selvtilliden, siger han.

Derfor skal turneringen i Himmerland bruges til at få motivationen tilbage, så "Bjørnen" næste år kan nå målet om OL i Rio.

- Jeg har haft de perioder, hvor man har de ti minutter, hvor man står og kigger i spejlet og spørger sig selv, hvem man er. Der står jeg lidt nu, så sådan en uge her er med til at få motivationen tilbage, siger Thomas Bjørn.

Hvis drømmen om at spille til OL i Rio skal indfries, så kræver det også, at Thomas Bjørn holder niveauet, for der er kun to pladser om bord på flyet til sambaens hovedstad.

Motivationen bliver dog ikke et problem for den rutinerede dansker, forsikrer han.

- Når jeg har et specifikt mål, er jeg altid bedre, end når jeg går uden noget at se frem til. I næste sæson skal OL være det specifikke mål, så det har jeg at se frem til, siger han.

Thomas Bjørn spiller første runde torsdag klokken 13.20, hvor han skal gå runden med Thorbjørn Olesen og nordirske Darren Clarke.

/ritzau/

Dagens Gossip