Thomas Bjørn rejser sig efter sløj start i Himmerland

Skrevet af admin

20/08/2015

Mest læste i dag

Publikumsmagneten Thomas Bjørn skulle lige spille sig varm, da han torsdag eftermiddag gik første runde af Made in Denmark i Himmerland.

Sammen med landsmanden Thorbjørn Olesen og Ryder Cup-kaptajnen Darren Clarke var der sørget for en lækkerbisken til tilskuerne, men trioen kom haltende i gang på golfbanen i Gatten, som dagen igennem lå badet i solskin.

- Jeg er egentlig okay tilfreds, men det var frustrerende i starten, hvor jeg slog nogle dårlige jernslag.

- Jeg fik ikke rigtig gang i spillet på de første ni huller, men fra 11. tee og ind spillede jeg faktisk helt super, siger Thomas Bjørn.

Danmarks mest vindende golfspiller startede runden med par på første hul, men allerede på banens andet hul måtte "Bjørnen" sluge en bogey.

Den blev dog vasket væk med fire birdies, og så gjorde det mindre, at Thomas Bjørn også lavede en bogey på niende hul.

Runden i 69 slag, som er to under banens par, rækker til en foreløbig plads som nummer 30 for Bjørn, som dog ikke har opgivet en mulig topplacering endnu.

- Det gælder om at trampe videre. Der er 54 huller endnu, så der er ikke meget at sige til det.

- Det kan blive hvad som helst herfra, så jeg må ud og prøve at spille en god stabil runde fredag og få lidt selvtillid i mit sving, siger han.

Mens Thomas Bjørn endte runden med to slag under par, gik det mindre godt for 25-årige Thorbjørn Olesen, som efter første runde ligger langt nede i feltet.

Det blev til hele fire bogeys og kun to birdies, og så endte Olesen med at bruge 73 slag - to over banens par.

- Jeg fik en dårlig start, men ellers synes jeg, jeg spillede meget godt og gav mig selv mange chancer, siger Olesen.

Den sidste mand i trioen, nordiske Darren Clarke, som skal være Ryder Cup-kaptajn i 2016, gik runden i to slag under par ligesom Bjørn. De to ligger på en delt 30.-plads.

/ritzau/