Thomas Bjørn sætter sig to nye mål

Danmarks største golfnavn føler, karrieren er blevet forlænget med den friske sejr på European Tour.

Thomas Bjørn har sat sig nye mål for karrierens efterår, efter han i forrige uge i Schweiz scorede endnu en triumf på European Tour.

Den 42-årige golfspiller har fået kig på Ryder Cup, den klassiske og særdeles prestigetunge golfdyst mellem Europa og USA. Det kræver fortsat storform at klemme sig ind på det europæiske hold, som skal møde amerikanerne den 26. september på Gleneagles i Skotland.

Men det er ikke desto mindre blevet Bjørns ambition. Og længere fremme har danskeren kig på De Olympiske Lege i 2016 som en mulig endestation for sin karriere.

- Jeg har et par ting, jeg gerne vil, inden det er slut. Når man får så god en start, som jeg har fået, vil man gerne til Ryder Cup. Der er så mange gode spillere i Europa, så det bliver virkelig svært. Det er ikke, som det var for et par år siden, da man kunne vinde et par stykker og være med. Det kræver en enorm indsats, men jeg har da fået lysten til at gå efter det. Nu får jeg lov at spille de store turneringer, og det betyder noget for mig. Jeg føler, karrieren har fået et lille ryk. Jeg føler, at karrieren lige har fået fem år mere, og jeg føler mig ikke som en 42-årig i øjeblikket, sagde Thomas Bjørn tirsdag, før han spillede en showdyst mod blandt andre 23-årige Thorbjørn Olesen i Helsingør.

- Golf er på OL-programmet i 2016. Jeg siger ikke, det skal slutte dér nødvendigvis. Men det kunne være en fantastisk måde at slutte karrieren, og jeg har altid sagt, at jeg gerne vil slutte karrieren på mine egne præmisser. Jeg skal ikke gå rundt derude og blive nummer 30, når jeg spiller mit bedste spil. Jeg har gennem hele min karriere stået udenfor, når danske sportsfolk har været til OL, og jeg har altid ønsket at være med til at repræsentere mit land. Hvis jeg holder, hvad jeg har gang i nu, er OL en mulighed, og den er jeg altså begyndt at tænke på. Jeg synes egentlig også, jeg har fortjent at få den oplevelse med, forklarede Thomas Bjørn.

Danskeren har altså ikke en skarp kant på sin karriereafslutning, kun fornemmelsen af, at OL i 2016 måske kunne blive tidspunktet.

- Min familie har lidt en smule under, at jeg har haft mit golfliv. Jeg ved ikke, hvad jeg præcist vil lave, når det engang er slut. Men jeg ved, at jeg vil have mere fokus på mine børn, sagde han.

Dagens Gossip