Thomas Bjørn vandt dramatisk sejr efter omspil

Der er trængsel i Thomas Bjørns pokalskab, og søndag blev pladsen endnu mere trang. Efter en weekend med fremragende spil, kunne Bjørn fejre sejren i Europa Tour-turneringen Omega European Masters højt oppe i de schweiziske alper på Crans-sur-sierre banen. Det var i øvrigt nøjagtig samme sted, at Bjørn vandt sin seneste turneringssejr for to år siden. Han gik den afsluttende finalerunde i 65 slag og med en total score på 264 slag, 20 under par.

Der skulle dog en smule drama til, inden den danske Bjørn kunne hæve armene i triumf. Efter søndagens afsluttende runde lå midtjyden lige med skotske Craig Lee i toppen af leaderboardet. Lee var tæt på at snuppe turneringssejren, men kuglen tog lige akkurat hulkanten på 18. hul, og så måtte de to spillere ud i omspil.

Her var Bjørn bedst til at styre sine nerver og holde fokus under pres. Med weekendens 23. birdie slog danskeren sig vej til sejrspodiet og en check på 366.660 euro eller 2,7 millioner kroner, mens skotten lige akkurat missede sit putt, og dermed var den danske sejr en realitet.

- Det var rart, jeg havde virkelig brug for det. Jeg havde en god periode i løbet af sommeren, men jeg kom aldrig tæt på at vinde, så jeg havde brug for en sejr igen, sagde en glad dansker til Sky Sports efter en sommer, der hidtil har budt på to andenpladser i München og i Atzenbrugg, inden sejren endelig kom søndag aften.- Jeg kom her uden at spille op til mit bedste. Men jeg sagde til mig selv, at jeg skulle blive ved med at spille, sådan som jeg ved, at jeg gerne vil spille, og det var rart endelig at nå over målstregen.

Bjørn var især glad for, at det denne gang var lykkedes ham at bevare kontrollen over sine nerver i omspillet.

- Det var stort at vinde omspillet, for på det seneste har jeg haft det svært ved at klare situationer, hvor jeg kommer under pres, og der findes ingen situation, hvor der er mere pres på end i et omspil, sagde danskeren, der gennem sin karriere nu har været ude i omspil fem gange og vundet de tre.

Bjørn kom ellers lidt fra baghjul. Inden søndagens afsluttende runde lå han to slag bag Craig Lee, men med en runde seks under par nåede danskeren på omgangshøjde med sin skotske konkurrent, inden han sikrede den endelige sejr i omspillet.

Måske var det den 42-årige danskers store rutine, der endte at blive afgørende. Den 36-årige Lee har nemlig stadig sin første Europa Tour-sejr til gode.

Med gevinsten i Schweiz har Thomas Bjørn nu tjent mere end en million euro på Europa Touren i år, og han hopper op på ottendepladsen på den europæiske pengeliste.Bjørn kan samtidig se frem til at hoppe ind i top-50 på den næste verdensrangliste, og han ligger sig samtidig helt fremme i kapløbet om at komme med på det europæiske Ryder Cup-hold til næste år.

Mens Thomas Bjørn sluttede weekenden i Schweiz på leaderboardets top, skal man længere ned af listen for at finde de to øvrige danskere, der klarede cuttet. Søren Hansen blev nummer 26, mens Søren Kjeldsen forlader alpelandet med en 54. plads i golftasken.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip