Thomas Bjørn vil fusionere golfturnéer til kæmpeturné

Danske Thomas Bjørn går ind i kampen for at få golfsportens European Tour og Asian Tour lagt sammen.

Ifølge nyhedsbureauet AFP beskriver den danske golfspiller en sammenlægning mellem de to turnéer som "den eneste vej frem".

Forhandlingerne mellem de to turneringer om en sammenlægning er ellers blevet mødt med skepsis fra en række asiatiske spillere, der frygter ikke at kunne klare cuttet til de største turneringer.

Bjørn, der er formand for turneringskomitéen hos European Tour, siger, at de asiatiske spillere ikke skal bekymre sig om at miste muligheder for at deltage i turneringer, hvis en "fusions-tour" bliver en realitet.

- Jeg forstår, nogle af de asiatiske spillere er bekymret, men en sammenlægning vil være godt for dem. Det vil give dem en enestående mulighed for at prøve sig af på et højere niveau.

De to turnéer har en lang historie sammen og har ofte samarbejdet om at afholde turneringer.

- Talentfulde asiatiske spillere som Thongchai og Jeev har måttet ændre deres spillestil, når de har besøgt European Tour, siger Thomas Bjørn.

- De har måttet lære det på den hårde måde, men i sidste ende har de tilpasset deres spil, fordi de er talentfulde og har gjort det godt. En sammenlægning vil skabe flere af den slags tilfælde.

- Der er så stort talent og potentiale i Asien med en lang række gode spillere, der dukker op. Hvis de unge spillere kommer med på den kombinerede tour, vil de lære hurtigere. Det vil være godt for dem, siger Thomas Bjørn.

Han afviser, at European Tour er ude på at overtage Asian Tour. En sammenlægning skal ske i overensstemmelse mellem de to parter.

- European Tour prøver ikke at overtage turneringer. Vi har en fyldt kalender allerede nu. Men kombinationen af kvaliteter fra de to turneringer vil gøre en samlet turnering utrolig stærk.

/ritzau/

Dagens Gossip