Thomas Delaney: Vores mesterskab har ikke været gratis

FC København sikrede mandag klubbens første DM-guld i tre år, da det blev til en 2-0-sejr hjemme over FC Nordsjælland.

Titlen blev sikret med tre runder tilbage, eftersom nummer to, Sønderjyske, er ti point efter københavnerne.

FCK-anfører Thomas Delaney mener, at der uanset slutresultatet har været hård kamp om mesterskabet gennem sæsonen i Alka Superligaen.

- Det var måske ikke lige forventet, at det var Sønderjyske, der skulle op og blande sig. Vi har også haft et godt tag på dem og fået ni point i tre kampe mod dem.

- Men jeg vil ikke sige, at det har været gratis. Hvis du spørger min krop, så har den investeret meget i det her. Det kommer ikke af sig selv, siger Thomas Delaney.

Den 24-årige midtbanespiller mener, at FCK har fået skabt en stærk kultur i truppen.

Han peger specifikt på resultaterne i de seneste par uger, hvor FCK har besejret FC Midtjylland hjemme og OB og AaB på udebane i ligaen, mens AGF blev besejret i pokalfinalen.

- Vi fik en sejr over Midtjylland, vi vandt pokaltitlen, og vi vandt to gange på udebane over svære hold. Det sætter et aftryk, der er stærkt, og siden september har vi tabt én kamp i ligaen, siger Thomas Delaney.

Han vil dog ikke sammenligne det nuværende FCK-hold med det hold, der i 2010/11-sæsonen vandt Superligaen med et forspring på 26 point, og som i samme sæson nåede frem til 1/8-finalerne i Champions League.

- Jeg vil ikke stå her og sige, at vi har præsteret det samme som dengang, for det har vi ikke. Der mangler noget europæisk. Men fundamentet er der, siger anføreren.

/ritzau/

Dagens Gossip