Thomas fik penis fra død mand

Den 64-årige Thomas Manning fra Massachusettes er den første mand i USA til at få en penistransplantation.

Ved en 15 timer lang operation den 8. og 9. maj modtog han en ny penis, som kom fra en afdød donor, skriver New York Times.

Thomas Manning fik sin egen penis fjernet på grund af cancer og blev derfor indstillet til transplantationen.

- Jeg ønsker at komme tilbage til den, jeg var, sagde han fredag fra sit værelse på hospitalet.

Lægerne er forsigtigt optimistiske til trods for, at det er ukendt farvand for dem. Operationen er eksperimentel og en del af et forskningsprogram, der skal hjælpe skadede soldater, kræftpatienter og ulykkesofre med at få livskvaliteten tilbage.

Går alt efter planen, kan Thomas Manning tisse normalt i løbet af nogle få uger. Det kan tage mellem uger og måneder at genoprette seksualfunktionen. Patienten har været meget åben om sit forløb i pressen og opfordret journalister til at stille spørgsmål. Dog har han selv ikke været klar til at kigge nærmere på sit nye organ endnu.

Resten af livet vil han skulle tage medicin, som forhindrer, at kroppen afstøder den ny penis.

Operationen - som ville have kostet et sted mellem 330.000 og 500.000 kroner - var gratis for Thomas Manning, fordi hospitalet betalte operationen, og lægerne donerede deres tid uden beregning.

Læs også: Mand gør sin kæreste gravid med en andens penis

Der har kun været foretaget to andre penistransplantationer i verdenshistorien. Den ene i Kina i 2006, som gik galt. Den anden i Sydafrika i 2014, som gik godt.

Rigtig godt endda - modtageren af den ny penis endte med at gøre sin kæreste gravid.

Følg Dagens Sundhed for flere lignende artikler:

 

 

Dagens Gossip