Thomas Larsen: Børnebandens hævn

Skrevet af admin

20/03/2013
Det siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter europaparlamentariker Emilie Turunen og landsledelsesmedlem Nanna Westerby onsdag morgen har fulgt i politisk ordfører Jesper Petersens fodspor og forladt SF til fordel for Socialdemokraterne.»Hele den unge generation, som har spillet en meget stor og central rolle i SF i de senere år, og den generation, som egentlig havde sat næsen op efter at overtage ledelsen, er forsvundet. Det er et kæmpe slag mod SF, at de har tabt denne her generation på gulvet, og det er også med til at udstille, at Annette Vilhelmsen ikke på nogen måde har været i stand til at bygge bro og samle partiet,« siger Thomas Larsen, der forudser, at kritikken af SF-formanden »tager voldsomt til i styrke i den kommende tid.«»Jeg vil kalde det for Børnebandens hævn, det er alle de unge, som havde troet, det kunne lade sig gøre at forvandle SF til et regeringsdueligt parti, som nu giver op, og som vel også går i protest mod Annette Vilhelmsens linje,« siger han med henvisning til den gruppe af unge SFere, der er blevet kendt som »Børnebanden«.Og selv om gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) tirsdag hilste Jesper Petersens partiskift velkommen, er det med blandede følelser, at regeringen tager imod nye medlemmer fra regeringskollegerne i SF.»Venstrefløjen i Socialdemokratiet vil se det som noget interessant og noget, de kan bruge. De vil håbe, at de nye medlemmer kan være med til at trække partiet til venstre, men det er også klart, der vil være en del socialdemokrater, som vil frygte, at nu får de nogle meget selvbevidste unge politikere ind i partiet, som i virkeligheden kan ende med at skabe endnu flere spændinger i Socialdemokratiet, hvilket selvfølgelig er det sidste, partiet har brug for i sin nuværende - stærkt kriseramte - situation,« siger Thomas Larsen.Og det har betydning for det samlede regeringsarbejde, siger han.»Det er en samlet svækkelse af regeringen, ingen tvivl om det. I vælgernes øjne begynder det at se absurd ud, det ligner et regeringssamarbejde i opløsning, og det viser for vælgerne, at den konstruktion, regeringssamarbejdet hviler på, ikke er holdbar. Når vælgerne begynder at få fornemmelsen af, at det knager og brager internt i den grundlæggende konstruktion, så er det klart, at flere vil tage flugten og ikke have tillid til, at det kan fortsætte,« siger Thomas Larsen.

Dagens topnyheder

Det siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, efter europaparlamentariker Emilie Turunen og landsledelsesmedlem Nanna Westerby onsdag morgen har fulgt i politisk ordfører Jesper Petersens fodspor og forladt SF til fordel for Socialdemokraterne.

»Hele den unge generation, som har spillet en meget stor og central rolle i SF i de senere år, og den generation, som egentlig havde sat næsen op efter at overtage ledelsen, er forsvundet. Det er et kæmpe slag mod SF, at de har tabt denne her generation på gulvet, og det er også med til at udstille, at Annette Vilhelmsen ikke på nogen måde har været i stand til at bygge bro og samle partiet,« siger Thomas Larsen, der forudser, at kritikken af SF-formanden »tager voldsomt til i styrke i den kommende tid.«

»Jeg vil kalde det for Børnebandens hævn, det er alle de unge, som havde troet, det kunne lade sig gøre at forvandle SF til et regeringsdueligt parti, som nu giver op, og som vel også går i protest mod Annette Vilhelmsens linje,« siger han med henvisning til den gruppe af unge SFere, der er blevet kendt som »Børnebanden«.

Og selv om gruppeformand Henrik Sass Larsen (S) tirsdag hilste Jesper Petersens partiskift velkommen, er det med blandede følelser, at regeringen tager imod nye medlemmer fra regeringskollegerne i SF.

»Venstrefløjen i Socialdemokratiet vil se det som noget interessant og noget, de kan bruge. De vil håbe, at de nye medlemmer kan være med til at trække partiet til venstre, men det er også klart, der vil være en del socialdemokrater, som vil frygte, at nu får de nogle meget selvbevidste unge politikere ind i partiet, som i virkeligheden kan ende med at skabe endnu flere spændinger i Socialdemokratiet, hvilket selvfølgelig er det sidste, partiet har brug for i sin nuværende - stærkt kriseramte - situation,« siger Thomas Larsen.

Og det har betydning for det samlede regeringsarbejde, siger han.

»Det er en samlet svækkelse af regeringen, ingen tvivl om det. I vælgernes øjne begynder det at se absurd ud, det ligner et regeringssamarbejde i opløsning, og det viser for vælgerne, at den konstruktion, regeringssamarbejdet hviler på, ikke er holdbar. Når vælgerne begynder at få fornemmelsen af, at det knager og brager internt i den grundlæggende konstruktion, så er det klart, at flere vil tage flugten og ikke have tillid til, at det kan fortsætte,« siger Thomas Larsen.