Thomas Larsen: EL tør ikke fjerne Corydon

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator Thomas Larsen, efter Radio24syv onsdag kan fortælle, at Enhedslistens hovedbestyrelse er så arrig på Corydon, at den har givet folketingsgruppen grønt lys til at stille et mistillidsvotum til den socialdemokratiske minister.

»Hvis Enhedslisten gør alvor af sine trusler, vil det være det samme som at udstede en krigserklæring mod en samlet regering, og det tvivler jeg meget på, Enhedslisten tør, når det kommer til stykket,« siger Thomas Larsen.

»Det kan ende med endnu en ydmygelse for partiet, altså en tom magtdemonstration, hvor partiet råber og skriger mod regeringen, der hellere vil lave store, afgørende forlig med de blå partier,« siger kommentatoren til Berlingske Nyhedsbureau.

Udadtil er mandatet fra hovedbestyrelsen ikke givet til at vælte en bestemt minister, men en række hovedbestyrelsesmedlemmer, som Radio24syv har talt med, bekræfter, at det er Corydon, der sigtes til.

Det kan imidlertid komme til at koste Enhedslisten dyrt at vælte finansministeren, vurderer Thomas Larsen.

»Enhedslisten får lige nu fat i alle de frustrerede SF-vælgere og socialdemokratiske vælgere, der befinder sig i et tomrum. Men hvis partiet river tæppet væk under Bjarne Corydon og regeringen, så tror jeg rent faktisk, at partiet vil blive straffet af nogle af de nye vælgere, der trods alt ikke ønsker en ny regering,« siger han.

I ELs hovedbestyrelse har man dog erkendt, at et mistillidsvotum mod Bjarne Corydon kan vælte regeringen.

Hvis regeringen mener, at et eventuelt mistillidsvotum til finansministeren er det samme som mistillid til hele regeringen, er det regeringens egen beslutning, pointerer en række medlemmer af Enhedslistens hovedbestyrelse over for Radio24syv.

Dagens Gossip