Thomas Larsen: »Etnisk proletariat« presser SRSF

Sådan lyder reaktionen fra politisk kommentator Thomas Larsen, efter at ministeren i Berlingske konstaterer, at for mange drenge og unge mænd med en anden etnisk baggrund end dansk vokser op med en ligegyldighed over for fællesskabet. Det skriver B.dk.

Ifølge ministeren er der brug for et opgør med eftergivenheden over for de forældre af udenlandsk herkomst, der ikke formår at få deres børn i skole eller holde dem væk fra kriminalitet. Ministeren mener, at kommuner bør trække forældrene i sociale ydelser. Samtidig vil regeringen sætte ind med forældreprogrammer til udsatte familier med indvandrer- og flygtningebaggrund.

»Det kan ikke undre, at regeringen reagerer nu. Siden valget i 2011 har der været stille om indvandrerpolitikken. Men i de seneste måneder har bandeopgørene fyldt meget. Dertil kommer urolighederne i Stockholm, som aktualiserer vores hjemlige problemer med at få integreret unge drenge og mænd med indvandrerbaggrund. Regeringen vil derfor snart blive mødt af et vælgerkrav om at gøre noget effektivt ved problemerne, og derfor har regeringen brug for at vise handlekraft nu,« siger Thomas Larsen til B.dk.

Om det vil lykkes i praksis, er mere tvivlsomt, mener kommentatoren, for problemerne har fået lov til at vokse i årevis.

»Det er tankevækkende, at samme dag som ministeren går i Berlingske, har journalisten og forfatteren Lars Olsen skrevet et indlæg, hvor han netop konstaterer, at vi har ladet en ny underklasse af folk med indvandrerbaggrund slå rod. Årsagen er, at for mange indvandrere uden uddannelse og kvalifikationer aldrig har fået fodfæste på arbejdsmarkedet. De er i stedet endt med at leve af offentlig forsørgelse som kontanthjælp og førtidspension. Den virkelig deprimerende kendsgerning er, at deres børn, især drengene, fortsætter i dette mønster, når de i dag forlader folkeskolen med elendige kompetencer, som ikke gør dem i stand til at få en uddannelse,« lyder det fra Thomas Larsen, der kalder det »klogt og rigtigt af Karen Hækkerup at gå i offensiven.«

»Men regeringen får ingen nem sag. Dels bliver det i virkelighedens verden uhyggeligt svært at vende udviklingen. Dels er der på venstrefløjen uenighed om, hvordan problemet skal løses. Når ministeren truer med nye økonomiske sanktioner over for forældrene, vil ikke alle i S og SF være enige – og slet ikke i Enhedslisten og hos de Radikale,« siger Thomas Larsen og uddyber:

»Dertil kommer, at mange borgerlige vælgere vil være opmærksomme på, at Socialdemokratiet efter deres mening i for mange år negligerede de negative konsekvenser af indvandringen. Mange vælgere vil ligeledes se med mistro på, at SRSF-regeringen har slækket kravene til indvandrere, som gerne vil have dansk statsborgerskab, ligesom de vil huske, at regeringen som en af sine første handlinger afskaffede starthjælpen. En ny indvandrerdebat vil ikke afgøre næste valg, men når temaet for alvor kommer op til overfladen, vil det næppe gavne regeringen,« siger Thomas Larsen.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip