Thomas Larsen forudser et roligt forhandlingsforløb

Skrevet af BNB

27/08/2013
Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, som ikke forventer samme højtspændte drama mellem SRSF-regeringen og Enhedslisten, som man så ved sidste års forhandlinger.»Der er selvfølgelig altid ubekendte faktorer i ligningen, når man har med politik at gøre. Og det er en kendsgerning, at især chefforhandler Bjarne Corydon (S) og Enhedslistens topfolk har et ret anstrengt forhold til hinanden,« siger kommentatoren.»Men selv om der kan gå lidt grus i maskineriet, når først forhandlingerne er i gang, så anser jeg det noget nær sensationelt, hvis ikke regeringen og Enhedslisten en sen novemberaften ender med at blive enige om Finansloven for 2014«.Både regeringen og Enhedslisten vil ifølge Thomas Larsen gøre sig umage med, at det bliver et mere harmonisk og udramatisk forhandlingsforløb, for sagen er, at den hidtidige »blå« linje, som regeringen har ført, har skabt så stor ravage i baglandet hos S og SF, at ledelserne i de to partier er tvunget til at genvinde støtten hos deres kernevælgere.»Med serien af katastrofale målinger, som konstant tikker ind, tør hverken Helle Thorning-Schmidt (S) eller Annette Vilhelmsen (SF) at satse stort på at få fat i de udslagsgivende midtervælgere. Begge har mere end rigeligt at gøre med at genvinde støtten fra deres egne,« siger den politiske kommentator, der vurderer, at Enhedslistens forhandlingsdelegation med Frank Aaen (Ø), Per Clausen (Ø) og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) i spidsen har forstået signalet.Enhedslistens topfolk er ifølge Thomas Larsen alle sammen »uhyre påpasselige« med ikke at overdrive deres krav eller true med ultimative krav.

Mest læste i dag

Sådan lyder vurderingen fra Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen, som ikke forventer samme højtspændte drama mellem SRSF-regeringen og Enhedslisten, som man så ved sidste års forhandlinger.

»Der er selvfølgelig altid ubekendte faktorer i ligningen, når man har med politik at gøre. Og det er en kendsgerning, at især chefforhandler Bjarne Corydon (S) og Enhedslistens topfolk har et ret anstrengt forhold til hinanden,« siger kommentatoren.

»Men selv om der kan gå lidt grus i maskineriet, når først forhandlingerne er i gang, så anser jeg det noget nær sensationelt, hvis ikke regeringen og Enhedslisten en sen novemberaften ender med at blive enige om Finansloven for 2014«.

Både regeringen og Enhedslisten vil ifølge Thomas Larsen gøre sig umage med, at det bliver et mere harmonisk og udramatisk forhandlingsforløb, for sagen er, at den hidtidige »blå« linje, som regeringen har ført, har skabt så stor ravage i baglandet hos S og SF, at ledelserne i de to partier er tvunget til at genvinde støtten hos deres kernevælgere.

»Med serien af katastrofale målinger, som konstant tikker ind, tør hverken Helle Thorning-Schmidt (S) eller Annette Vilhelmsen (SF) at satse stort på at få fat i de udslagsgivende midtervælgere. Begge har mere end rigeligt at gøre med at genvinde støtten fra deres egne,« siger den politiske kommentator, der vurderer, at Enhedslistens forhandlingsdelegation med Frank Aaen (Ø), Per Clausen (Ø) og Johanne Schmidt-Nielsen (Ø) i spidsen har forstået signalet.

Enhedslistens topfolk er ifølge Thomas Larsen alle sammen »uhyre påpasselige« med ikke at overdrive deres krav eller true med ultimative krav.