Thomas Larsen: Lykke Friis vil hellere være ekspert end politiker

»Selv om hun med sit velkendte engagement har kastet sig ind i den politiske metier, så har det været ret tydeligt, at hun nok drømte om en dag at vende tilbage til sin gamle profession i universitetsverdenen. Drømte om at søge tilbage til rollen som ekspert, der kan udtrykke sig mere i nuancer og lidt mindre i de skråsikre synspunkter, som politikere ofte kommer med,« siger han og uddyber:

»Hvis man skal være i politik, skal man ville det 110 procent, og det har hun ikke ønsket«.

Thomas Larsen vurderer, at der er en del af det at være politiker, som den tidligere klima- og energiminister ikke bryder sig om.

»Jeg tror, der er dele af den politiske verden, hun ikke bryder sig så meget om. Det er det, der handler om de hårde og kolde konfrontationer, skråsikkerheden og manglen på nuancer. Jeg tror, at det helt grundlæggende strider mod hendes opdragelse og sind,« siger han.

Lykke Friis blev minister i 2009, og ved valget i 2011 støvsugede hun Østjylland for stemmer. 30.110 østjyder satte kryds ved hende, og dermed blev hun den Venstre-politiker - udover Lars Løkke Rasmussen (V) - der fik flest stemmer.

Thomas Larsen mener ikke, at Venstre kommer til at tabe stemmer på Lykke Friis’ exit.

»Det bliver ikke på nogen måde afgørende for Venstre, at partiet mister hende. Jeg tror ikke, det er noget, der betyder, at Venstre mister stemmer ved næste valg, og det kommer ikke til at påvirke en kommende valgkamp,« siger han.

Selv om Lykke Friis har været minister og hidtil haft en fremtrædende rolle i oppositionstiden, vurderer Thomas Larsen ikke, at hun har været en del af Venstres inderkreds.

»Det er oplagt, at hun havde været en del af et kommende ministerhold, hvis Lars Løkke Rasmussen vinder næste valg, men ikke nødvendigvis på en af de allermest centrale poster. Hun har efter min bedste vurdering ikke været en del af den inderste kerne i Venstres top,« siger han.

Thomas Larsen mener ikke, man skal lægge noget i, at Lykke Friis bebuder sin afgang på dagen, hvor Folketinget holder sin store afslutningsdebat:

»Det, tror jeg, er tilfældigt. Hun har kørt den her folketingssæson igennem, og nu er den ved at være slut, og så er det et passende tidspunkt at sige farvel,« siger han.

Dagens Gossip