Thomas Larsen: Reformer er en sejr for regeringen, men...

For regeringen er aftalerne, der skal være med til at finansiere en vækstpakke, en økonomisk og parlamentarisk sejr, men vælgermæssigt er de en katastrofe.

Det vurderer Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

»Regeringen har fået en stor del af sin politik igennem, og i den forstand er det jo en sejr for regeringen, at den er i stand til at komme igennem med sin politik og også rent parlamentarisk har demonstreret, at den har manøvremuligheder både til højre og til venstre,« siger Thomas Larsen, der dog samtidig peger på det problematiske i, at regeringens parlamentariske grundlag, Enhedslisten, er blevet spillet ud på sidelinjen, når det kommer til økonomiske reformer.

»Endnu engang har det været fuldstændigt åbenbart, at når det kommer til stykket, og der skal laves svære økonomiske reformer, så kan regeringen reelt ikke basere sig på Enhedslisten, og dermed har regeringen på lange strækninger forhandlet på oppositionens nåde. Det er også derfor, at Løkke (V) og Kristian Thulesen Dahl (DF) indtil det sidste har kunnet presse regeringen,« siger han.

»Det gør regeringen ekstremt sårbar, for så sidder Lars Løkke Rasmussen, Kristian Thulesen Dahl og de andre fra blå blok med et helt anderledes fast greb om taktstokken.«

Samlet set mener Thomas Larsen ikke, at reformerne af SUen og kontanthjælpen vil styrke regeringen, blandt andet fordi mange vælgere har vendt sig imod, at regeringen har koblet besparelser på SUen og kontanthjælpen med gaver til erhvervslivet.

»Regeringen har det altomfattende problem, at den nok høster en sejr parlamentarisk og økonomisk, men alle målinger viser, at den i katastrofal grad er ude af takt med sin egne vælgere,« siger Thomas Larsen.

Med aftalerne om SU og kontanthjælp kan regeringen og blå blok forhandle videre om en pakke til erhvervslivet, der skal skabe arbejdspladser og gøre virksomhederne mere konkurrencedygtige.

Vækstpakkeforhandlingerne fortsætter i weekenden mellem regeringen og blå blok.

Dagens Gossip