Thomas Larsen: S vil undgå skibsforlis

»Det er helt åbenbart, at Helle Thorning-Schmidt og S-ledelsen befinder sig i en ekstremt presset situation. De indleder S-kongressen med at stå overfor en hel bølge af meningsmålinger, der viser, at det går meget skidt,« siger Berlingskes politiske kommentator, Thomas Larsen.

Socialdemokraterne står i øjeblikket ifølge de fleste meningsmålinger til færre end 20 procent af stemmerne. Det er under det i forvejen historisk dårlige resultat, som partiet høstede ved sidste Folketingsvalg i 2011.

Thomas Larsen forventer, at weekendens kongres vil omfatte en hel del kritik fra det politiske bagland.

»Jeg er ikke i tvivl om, at mange socialdemokrater i kongressalen vil protestere imod regeringens linje og Helle Thorning-Schmidts lederskab,« siger Thomas Larsen.

Derfor vil partiets top også gøre alt for at holde sammen - hvilket de dog har vist, at de er i stand til indtil videre.

»Jeg tror, at der vil stå et parti tilbage, som med al magt prøver at holde sammen og undgå udbrydere og interne fraktionskampe. For omvendt med så dystre målinger i disse dage og uger, så er det bemærkelsesværdigt, at partiet holder så meget sammen, som det er tilfældet, og ikke har begyndt med diskussioner i fuld offentlighed. Det viser stor disciplin på ministerholdet og i folketingsgruppen,« siger Thomas Larsen.

»Svaret er, at de nok er kloge nok til at indse, at hvis de begynder at vippe båden for meget, så vil jollen for alvor tage vand ind.«

Dagens Gossip