Thomas Larsen: Thorning går langvarig og giftig sag i møde

»Det er meget alvorligt, at Helle Thorning-Schmidt nu kan opleve, at det er folk som Mogens Lykketoft (S) og Knud Heinesen, der er ude og tale hende lodret imod. Det er et eksempel på, at hendes autoritet er blevet stærkt svækket,« siger Thomas Larsen.

»Der er ingen tvivl om, at det her kan blive den nye dagpengesag for statsministeren. Det helt afgørende er, at hendes egne folk og hendes egne partimedlemmer ikke forstår regeringens linje. Det er problematisk i lyset af, at Socialdemokratiet befinder sig på et historisk lavt niveau,« siger Thomas Larsen.

Den tidligere socialdemokratiske finansminister Knud Heinesen advarer lørdag i et indlæg i Politiken mod et kategorisk nej til lempelser i finanspolitikken.

Tidligere finansminister og nuværende formand for Folketinget, Mogens Lykketoft, har opfordret Danmark og regeringerne i vores nabolande til at fokusere mere på vækst frem for besparelser. Samtidig er LO-formand Harald Børsting ligeledes gået i offensiven i Berlingske lørdag, hvor han forsøger at overbevise regeringen om, at den skal bruge flere penge på næste års finanslov, hvis ikke der snart kommer mere gang i hjulene.

»Det faretruende er, at den her strid om en mere lempelig finanspolitik risikerer at blive et hovedtema under hele den lange sommer. Det vil slide meget på Socialdemokratiet,« siger Thomas Larsen.

Det er kun få uger siden, at regeringen efter lang tids pres præsenterede en ny løsning for de personer, der var ved at ryge ud af dagpengesystemet. Ifølge Thomas Larsen kan regeringen ikke undgå, at der også kommer indrømmelser i spørgsmålet om en mere lempelig finanspolitik.

»Jeg er ret overbevist om, at regeringen bliver nødt til at komme med indrømmelser på det her område. Til efteråret skal der forhandles finanslov, og vi ved, at Enhedslisten vil presse regeringen hårdt her. Det vil nok ende ligesom med dagpengesagen, hvor regeringen i månedsvis afviste at gøre noget og alligevel blev man så tvunget til at gøre noget til sidst,« siger Thomas Larsen

Enhedslisten har allerede meldt ud, at det bliver et tema i finanslovsforhandlingerne i efteråret, at regeringen går væk fra en sparepolitik og forsøger sig med flere investeringer.

 

Top partnere


Lån penge
Find det bedste lån til dig, der lige står og mangler penge her og nu til en rejse eller en ny computer.


Vejle24
Vejles nye netavis med seneste nyt fra Vejle og omegn.
 

Dagens Gossip